Ενέργεια

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα κέρδη της Tesla - «Μοχλός» οι πωλήσεις των Model 3 - Model Y

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα κέρδη της Tesla - «Μοχλός» οι πωλήσεις των Model 3 - Model Y
Η Tesla ανακοίνωσε ρεκόρ παραδόσεις στο τρίμηνο, λόγω κυρίως των πωλήσεων του πιο φθηνών μοντέλων όπως το Model 3 και Model Y
Σχετικά Άρθρα

Άλμα σημείωσαν τα έσοδα και τα κέρδη της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc. το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, καθώς οι παραδόσεις οχημάτων έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

Οι αναλυτές τοποθετούσαν τα έσοδα της εταιρείας στα 11,3 δισ. δολ. Τα κέρδη της Tesla διαμορφώθηκαν σε 1,14 δισ. δολ. ή 1,02 δολ. ανά μετοχή σε σύγκριση με 104 εκατ. δολ. ή 10 cents ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.Χωρίς έκτακτα στοιχεία, η Tesla ανακοίνωσε κέρδη 1,45 δολ. ανά μετοχή από 44 cents, ξεπερνώντας με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 98 cents ανά μετοχή. 

Η Tesla ανακοίνωσε ρεκόρ παραδόσεις στο τρίμηνο, λόγω κυρίως των πωλήσεων του πιο φθηνών μοντέλων όπως το Model 3 και Model Y.

Τα κλειδιά της επιτυχίας


Η Tesla έχει ξεπεράσει την κρίση πανδημίας που έπληξε την αλυσίδα εφοδιασμού καλύτερα από πολλούς από τους αντιπάλους της, επιτυγχάνοντας ρεκόρ παράδοσης το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με την Investing.com. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk αντιμετωπίζει την πίεση να παραδώσει επαναστατικές μπαταρίες και νέα μοντέλα, πριν να είναι αργά.

Η ζήτηση στην Κίνα και η οικονομική επίδραση του Bitcoin θα επηρεάσουν τους επενδυτές όταν η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων δημοσιεύει αποτελέσματα τη Δευτέρα.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Musk ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την παραγωγή των δικών του μπαταριών με νέο σχεδιασμό και διαδικασία κατασκευής.
Οι μεγαλύτερες, απλούστερες στην κατασκευή μπαταρίες, θεωρητικά θα έχουν υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα, θα επεκτείνουν τις σειρές των τρεχόντων οχημάτων και θα επιτρέψουν στην Tesla να προσφέρει ένα αυτοκίνητο 25.000 $ σε τρία χρόνια, ενισχύοντας την τεχνολογική της βάση καθώς οι αντίπαλοί της πλημμυρίζουν την αγορά με EV.

Στόχοι


Τώρα, η Tesla στοχεύει στην παραγωγή οχημάτων 4680 με μπαταρίες, ξεκινώντας με μικρό όγκο φέτος σε μοντέλα που δεν έχουν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το Reuters. Ένα από τα άτομα είπε ότι η Tesla θα χρησιμοποιήσει αρχικά μπαταρίες που κατασκευάζονται στην πιλοτική γραμμή παραγωγής της Tesla στην Καλιφόρνια, προσθέτοντας ότι δοκιμάζονται σε πρωτότυπα οχήματα.
Η Tesla συνεργάζεται επίσης στενά με την Panasonic για την ανάπτυξη 4680 κυττάρων, είπε. Η LG, άλλος προμηθευτής της Tesla, εργάζεται για την παραγωγή 4680 κυψελών μπαταρίας για την Tesla έως το 2023, ανέφερε το Reuters νωρίτερα.

Δεν είναι σαφές πότε η Tesla θα είναι σε θέση να παράγει μαζικά τις νέες μπαταρίες στο Τέξας και το Βερολίνο
και θα είναι σε θέση να επιτύχει όλους τους φιλόδοξους στόχους για τις μπαταρίες, ανέφεραν αξιωματούχοι της βιομηχανίας. «Απαίτησε ένα τεράστιο μηχανολογικό εξοπλισμό για να μεταφέρει την απόδειξη της ιδέας της Maxwell σε υψηλή ποιότητα, παραγωγή όγκου και ακόμα δεν έχουμε τελειώσει ακόμη», δήλωσε ο Musk, αναφερόμενος στη διαδικασία κατασκευής ξηρών μπαταριών ηλεκτροδίων που αναπτύσσει μετά την απόκτηση της Maxwell.


Ενώ οι ανταγωνιστές με μεγαλύτερη παραγωγή σταμάτησαν την παραγωγή λόγω προβλημάτων εφοδιασμού, η Tesla συνέχισε και σε μεγάλο βαθμό τα εργοστάσια λειτουργούν.
Επίσης, μείωσε ορισμένες δυνατότητες και αύξησε τις τιμές των αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης 4.000 δολαρίων του μεγάλου μήκους Model Y σε 53.990 $ από τον Απρίλιο έως τα τέλη Ιουλίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης