Πιστοποίηση από το ΚΑΠΕ της ανεμογεννήτριας ESPE FX EVO 16-20

Πιστοποίηση από το ΚΑΠΕ της ανεμογεννήτριας ESPE FX EVO 16-20
Η ESPE FX EVO 16-20, κατηγοριοποιείται στην ανεμολογική κλάση IEC Class S 1 και διατίθεται με πυλώνες ύψους πλήμνης 18ο, 26η  και 40α μέτρων

Η ESPE FX EVO 16-20  είναι η πρώτη Ανεμογεννήτρια που πιστοποιείται από το ΚΑΠΕ για την εγκατάσταση και τη σύνδεση με το δίκτυο διανομής σταθμών μικρών ανεμογεννητριών εγκατεστημένης ισχύος μικρότερης ή ίσης των 60kWp (ΦΕΚ 3150Β / 30.07.2020).

Συγκεκριμένα, με την με αριθμό πρωτοκόλλου 1437//14/07/21 βεβαίωση πιστοποίησης, το ΚΑΠΕ βεβαιώνει ότι η ανεμογεννήτρια ESPE srl FX EVO 16-20 ισχύος 19.2kWp:

α. Διαθέτει πιστοποίηση τύπου σύμφωνα με το πρότυπο IEC 61400-2 του διεθνούς οργανισμού πιστοποίησης International Electrotechnical Commission (IEC).

β. Διαθέτει πιστοποιημένες μετρήσεις εκπομπής ακουστικού θορύβου σύμφωνα με το πρότυπο IEC 614000-11 και IEC 61400-2.

γ. Διαθέτει πιστοποιημένες μετρήσεις ποιότητας ισχύος σύμφωνα με το πρότυπο IEC 61000-3.

Ως εκ τούτου, η FX EVO 16-20 της ESPE είναι πλέον και επισήμως η πρώτη Α/Γ η οποία λαμβάνει την απαραίτητη πιστοποίηση για την εγκατάσταση και λειτουργία της στα πλαίσια της αδειοδοτικής διαδικασίας για την εγκατάσταση και τη σύνδεση με το δίκτυο διανομής σταθμών μικρών ανεμογεννητριών εγκατεστημένης ισχύος μικρότερης ή ίσης των 60 kW όπως αυτή ορίστηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, (ΦΕΚ 3150Β / 30.07.2020).

Η WIND VENTURES P.C. παρέχει την αποκλειστική διανομή των Ανεμογεννητριών της Ιταλικής ESPE Slr στην ελληνική επικράτεια.

Η ESPE FX EVO 16-20, κατηγοριοποιείται στην ανεμολογική κλάση IEC Class S 1 και διατίθεται με πυλώνες ύψους πλήμνης 18ο, 26η  και 40α μέτρων.

Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία ESPE, προχωρά από μηνών στην πιστοποίηση της Ανεμογεννήτριας FX EVO 23-60 ισχύος 59,90kWp, με πτερωτή διαμέτρου 23ων  μέτρων και πυλώνα ύψους πλήμνης 30α μέτρων, στα πλαίσια του προτύπου IEC 61400-1 από τον διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης UL GmbH.

Συμπερασματικά, σε συνέχεια της παραπάνω πιστοποίησης από τα μέσα Ιουλίου, μπορούν πλέον να κατατεθούν από ενδιαφερόμενους επενδυτές, ολοκληρωμένα αιτήματα χορήγησης προσφοράς όρων σύνδεσης από μέρους της ΔΕΔΔΗΕ.

Η ESPE srl

Ανεμογεννήτριες με ιστορικό εκατοντάδων εγκαταστάσεων σε όλη την Ευρώπη. Εμπειρία, αξιοπιστία, καινοτομία. Σε μια συνεχή ανάπτυξη από το 1974, στο ESPE ειδικεύεται στην υλοποίηση εξαιρετικά αποδοτικών και καινοτόμων βιομηχανικών ηλεκτρικών συστημάτων, καθώς και μεταξύ των κύριων ολοκληρωμένων ενεργειακών συστημάτων σε εθνικό επίπεδο. Βιομηχανική ηλεκτρική υποδομή, φωτοβολταϊκές λύσεις για επιχειρήσεις και οικογένειες, υδροηλεκτρικά εργοστάσια, μικρά αιολικά συστήματα και συστήματα βιομάζας. Όπου κι αν υπάρχει ανάγκη για ενέργεια, η ESPE είναι αφοσιωμένη στην παραγωγή και διαχείριση της με τη σωστή εγκατάσταση, κατάλληλη για κάθε ανάγκη.

Οι τεχνολογίες μίνι αιολικής ενέργειας είναι η έκφραση ενός τέλειου δεσμού μεταξύ της εθνικής ακαδημαϊκής αριστείας και των ικανοτήτων ενός βιομηχανικού κέντρου μηχανολόγων μηχανικών υψηλής ακρίβειας στο οποίο η ESPE έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Εάν μπορεί σήμερα να προσφέρει μια σειρά μικρών ανεμογεννητριών με μοναδικές επιδόσεις στην αγορά, οφείλεται εν μέρει στη συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Πάδοβας και το πανεπιστήμιο Federico II της Νάπολης, των οποίων οι ερευνητές συνεργάστηκαν με το τμήμα μηχανικής της ESPE για την πραγματοποίηση προϊόντων με δυνατότητες να συνδυάσουν τις υψηλότερες επιδόσεις και τις μικρότερες διαστάσεις.

Η WIND VENTURES P.C.

Αποστολή της εταιρείας είναι η ανάπτυξη και παροχή ολοκληρωμένων και εξειδικευμένων υπηρεσιών που προσθέτουν αξία στις διαδικασίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μελετώντας και εγκαθιστώντας τα ιδανικότερα κατά περίπτωση συστήματα. Εγγύηση της WIND VENTURES αποτελεί η συνεργασία με το πιο ισχυρό από πλευράς τεχνικής επάρκειας, υψηλής επιστημονικής στάθμης και αποδεδειγμένης εμπειρίας consortium συνεργαζόμενων φορέων, που αποτελείται από εξειδικευμένους τεχνικούς συμβούλους, ανεξάρτητες τεχνικές μελετητικές εταιρείες, πιστοποιημένες εργολαβικές εταιρείες και εταιρεία διαχείρισης και λειτουργίας μικρών αιολικών σταθμών. Οι ισχυρές σχέσεις με τους προμηθευτές και τους συνεργάτες μας, εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα και ολοκλήρωση των έργων σας στο σωστό χρόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης