Τελευταία Νέα

Χορήγηση «πράσινου» δανείου 550 εκατ. ευρώ της ΕΤΕπ στην Iberdrola

Χορήγηση «πράσινου» δανείου 550 εκατ. ευρώ της ΕΤΕπ στην Iberdrola
Η «πράσινη ανάκαμψη της οικονομίας και της απασχόλησης» θα είναι τα πιο σημαντικά αποτελέσματα της επενδυτικής αυτής κίνησης

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η Iberdrola υπέγραψαν συμφωνία πράσινου δανείου ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη της αναπτυξιακής διαδικασίας, του εκσυγχρονισμού και της ψηφιοποίησης των δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας σε αρκετές ισπανικές περιοχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συγκεκριμένο δάνειο θα δώσει την ευκαιρία στην Iberdrola να αναπτύξει έξυπνα δίκτυα στην Ισπανία, συμβάλλοντας στην υποστήριξη μεγαλύτερης ηλεκτροδότησης. Αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος της ισπανικής και ευρωπαϊκής κλιματικής ουδετερότητας για το 2050.

Επίσης, θα συμβάλλει στο επενδυτικό σχέδιο δικτύου της i-DE που θα αναπτυχθεί μεταξύ 2021 και 2023, το οποίο ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ.

Τα οφέλη

Η «πράσινη ανάκαμψη της οικονομίας και της απασχόλησης» θα είναι τα πιο σημαντικά αποτελέσματα της επενδυτικής αυτής κίνησης, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΤΕπ, θα προκύψουν περίπου 10.000 θέσεις εργασίας σε ετήσια βάση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ισπανία διαθέτει σημαντικά ποσοστά ανεργίας σε υψηλά επίπεδα στην ΕΕ. Επομένως, το μερίδιο των επενδύσεων (68%) θα αποτελέσει μια αξιοσημείωτη πηγή καταπολέμησης και της έλλειψης επαγγελματικών ευκαιριών.

Τέλος, το εν λόγω δάνειο θα συμβάλει στην επίτευξη ενός τριπλού στόχου για την κάλυψη της αύξησης της ζήτησης και της παραγωγής (πιο ανανεώσιμη ενέργεια και κατανεμημένη παραγωγή), βελτίωση της ανθεκτικότητας του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και προώθηση του εκσυγχρονισμού των διαδικασιών που σχετίζονται με τις υποδομές διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης