Ενέργεια

ExxonMobil : Νέα ανακάλυψη στα ανοικτά των ακτών της Γουιάνας

ExxonMobil : Νέα ανακάλυψη στα ανοικτά των ακτών της Γουιάνας

Δεν διευκρίνισε το μέγεθος των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της τελευταίας ανακάλυψης

 

Η Exxon Mobil Corp) πραγματοποίησε μια νέα ανακάλυψη στο Whiptail στο Stabroek Block υπεράκτια Γουιάνα, ανακοίνωσε η πετρελαϊκή εταιρεία την Τετάρτη, καθώς αναπτύσσει ένα από τα σημαντικότερα νέα μπλοκ πετρελαίου και φυσικού αερίου παγκοσμίως την τελευταία δεκαετία.

Η εταιρεία εκμεταλλεύεται το Stabroek Block 6,6 εκατομμυρίων στρεμμάτων ως μέρος μιας κοινοπραξίας που περιλαμβάνει την Hess Corp και την China CNOOC Ltd.
Ξεκίνησε την παραγωγή στο μπλοκ το 2019. Η Exxon ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το νέο εύρημα θα προσθέσει στην προηγούμενη εκτίμηση ανακτήσιμων πόρων 9 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε το μέγεθος των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της τελευταίας ανακάλυψης. "Αυτή η ανακάλυψη αυξάνει την εμπιστοσύνη μας στο μέγεθος και την ποιότητα των πόρων στη νοτιοανατολική περιοχή του Stabroek Block και θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για μια μελλοντική ανάπτυξη καθώς συνεχίζουμε να αξιολογούμε την καλύτερη σειρά ευκαιριών ανάπτυξης εντός του μπλοκ", δήλωσε ο Mike Cousins, ανώτερος αντιπρόεδρος εξερεύνησης και νέων επιχειρήσεων στην ExxonMobil.
Το Whiptail βρίσκεται περίπου τέσσερα μίλια νοτιοανατολικά της ανακάλυψης Uaru-1 που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2020 και περίπου τρία μίλια δυτικά του πεδίου Yellowtail. Η ExxonMobil έχει σε αναμονή τουλάχιστον έξι έργα έως το 2027 και βλέπει την ανάπτυξη έως και 10 έργων για την τρέχουσα ανακτήσιμη βάση πόρων της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης