Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ford: Aναθεώρηση των προβλέψεων για κέρδη το 2021 κατά 3,5 δισ. δολ.

Ford: Aναθεώρηση των προβλέψεων για κέρδη το 2021 κατά 3,5 δισ. δολ.
Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν υπερδιπλασιαστεί από τότε που ο Jim Farley έγινε διευθύνων σύμβουλος τον Οκτώβριο του 2020.

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη της Ford το β’ τρίμηνο του 2021, ενισχύοντας τις προβλέψεις της για τα κέρδη στο σύνολο του έτους, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως πουλά περισσότερα ακριβά αυτοκίνητα. 

Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το CNBC, η έλλειψη chips «πείραξε» τα έσοδα. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν σε 561 εκατ. δολάρια από 1,1 δισ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο. Τα έσοδα σκαρφάλωσαν στα 26,8 δισ. δολάρια από 19,4 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο.

Ετήσια αναβάθμιση

Για το σύνολο του έτους, η Ford αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της, ενισχύοντας τα λειτουργικά κέρδη κατά περίπου 3,5 δισ. δολάρια, στα 9 δισ. με 10 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, οι όγκοι πωλήσεων αναμένεται να ενισχυθούν κατά περίπου 30% από το πρώτο στο δεύτερο μισό του έτους, λόγω των βελτιωμένων συνθηκών στην αγορά.

Παρά την αύξηση, η Ford δήλωσε ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα είναι ασθενέστερο από το πρώτο όσον αφορά τα λειτουργικά κέρδη της. Ο CFO John Lawler ανέφερε 3 έως 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε ευνοϊκότερους όγκους, αλλά είπε ότι το κόστος των βασικών προϊόντων, τα χαμηλότερα κέρδη από τη Ford Credit και άλλοι παράγοντες όπως το υψηλότερο κόστος εγγύησης θα μειώσουν τα αποτελέσματά του.

Οι μετοχές της Ford αυξήθηκαν κατά περίπου 4% στις συναλλαγές σε περισσότερα από 14,30 δολάρια ανά μετοχή. Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν υπερδιπλασιαστεί από τότε που ο Jim Farley έγινε διευθύνων σύμβουλος τον Οκτώβριο του 2020.

Τέλος, οι πρόσφατες εκκινήσεις οχημάτων της Ford κυμαίνονται από το ηλεκτρικό crossover Mustang Mach-E και το επανασχεδιασμένο F-150 έως δύο νέα μοντέλα Bronco, συμπεριλαμβανομένου του «μεγάλου SUV Bronco». Επίσης, αποκάλυψε και άρχισε να κάνει κρατήσεις για μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση του φορτηγού F-150 και ένα νέο μικρό pickup που ονομάζεται Maverick.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης