Ενέργεια

ΔΕΔΔΗΕ: Το ετήσιο ρυθμιζόμενο έσοδο ενέκρινε η ΡΑΕ και έκοψε bonus - «4» funds στην τελική ευθεία

ΔΕΔΔΗΕ: Το ετήσιο ρυθμιζόμενο έσοδο ενέκρινε η ΡΑΕ και έκοψε bonus - «4» funds στην τελική ευθεία
Αρχές Σεπτεμβρίου η προθεσμία για τις δεσμευτικές προσφορές για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ - Επιβεβαίωση του WEN
Σχετικά Άρθρα

Ισχυρό συνεχίζει να είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ λίγες εβδομάδες πριν την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών, η προθεσμία της οποίας έχει μετατεθεί από τα μέσα Αυγούστου για τις 4 Σεπτεμβρίου, επιβεβαιώνοντας το σχετικό και έγκαιρο ρεπορτάζ του Worldenergynews.gr

Ο ανταγωνισμός, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα κριθεί μεταξύ τεσσάρων από τα πλέον ισχυρά funds που προκρίθηκαν για την δεύτερη φάση του διαγωνισμού και θα οδηγήσει σε υψηλό τίμημα. Eπαφές πραγματοποιούνται και μεταξύ των ενδιαφερομένων κοινοπραξιών και με Έλληνες παίκτες

Η βεβαιότητα αυτή επικρατεί στη ΔΕΗ και επιβεβαιώνεται και από το γεγονός, ότι τέσσερις ενδιαφερόμενοι επενδυτές έχουν ζητήσει ραντεβού από τη ΡΑΕ για τις επόμενες ημέρες προκειμένου να ενημερωθούν για ρυθμιστικά θέματα που συνδέονται με την λειτουργία του ΔΕΔΔΗΕ. Η τελευταία ρυθμιστική εκκρεμότητα έκλεισε χθες με την έγκριση από την Ολομέλεια της ΡΑΕ του ετήσιου ρυθμιζόμενου εσόδου για την ρυθμιστική περίοδο 2021-2024.

To έσοδο και το κόψιμο των μπόνους

Το έσοδο ξεκινάει από τα 771 εκατ. ευρώ για το 2021 και κλιμακώνεται σταδιακά όσο ολοκληρώνονται οι νέες προσλήψεις που έχει δρομολογήσει ο ΔΕΔΔΗΕ, στα 774 εκατ. το 2022, στα 776 εκατ. το 2023 και φτάνει στα 798 εκατ. το 2024.

 Η ΡΑΕ, σύμφωνα με πληροφορίες «εκοψε» μπόνους στελεχών και εργαζομένων, ύψους 1 εκατ. και 6 εκατ. αντίστοιχα με το σκεπτικό για μεν τα στελέχη, ότι δεν μπορεί τα μπόνους να πληρώνονται από τους καταναλωτές για δε τους εργαζόμενους ότι εμφανιζόταν ως «τροφείο» που δεν υποστηριζόταν νομικά.

Τις τελευταίες εξουσιοδοτήσεις στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ για διαδικαστικά θέματα που συνδέονται με την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης ενέκρινε χθες εξάλλου το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης