Ενέργεια

«Ενεργειακό» έτος το 2020 για τις ΗΠΑ - Τα ρεκόρ και οι διαφαινόμενες τάσεις

«Ενεργειακό» έτος το 2020 για τις ΗΠΑ - Τα ρεκόρ και οι διαφαινόμενες τάσεις
Πάνω από 415.000 Αμερικανοί και στις 50 πολιτείες έχουν άμεσες εργασίες στον τομέα της καθαρής ενέργειας

Στα 26 GW έφθασε το σύνολο έργων καθαρής ενέργειας στις ΗΠΑ το 2020, σηματοδοτώντας ρεκόρ, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την Αμερικανική Ένωση Καθαρής Ενέργειας (ACPA). Αποτέλεσμα αυτού είναι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της χώρας να προσεγγίσει τα 170 GW.

Η ACPA δήλωσε στο «Clean Power Annual» ότι οι εγκαταστάσεις περιλάμβαναν 16,836MW αιολικής ενέργειας στην ξηρά, 8894MW ηλιακής κλίμακας και 760MW αποθήκευσης. Η συνδυασμένη ισχύς αιολικής, ηλιακής και μπαταρίας αντιπροσωπεύει το 78% των νέων εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας το 2020, ανέφερε η έκθεση.  Οι τεχνολογίες καθαρής ενέργειας παρέχουν τώρα το 10,7% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Επαγγελματικές ευκαιρίες

Πάνω από 415.000 Αμερικανοί και στις 50 πολιτείες έχουν άμεσες εργασίες στον τομέα της καθαρής ενέργειας. Ο τεχνικός ανεμογεννητριών και ο εγκαταστάτης φωτοβολταϊκών είναι από τα πιο διαδεδομένα επαγγέλματα.

Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι τα έργα καθαρής ενέργειας που «κυκλοφόρησαν» το 2020 αντιπροσωπεύουν περίπου 39 δισ. δολάρια σε επενδύσεις. Σχεδόν 90 GW έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας βρίσκονται σε εξέλιξη, αντιπροσωπεύοντας πάνω από 120 δις δολάρια σε νέες επενδύσεις, αναφέρει η έκθεση.

Με βάση την ανάλυση στην έκθεση, η αιολική και ηλιακή προσφέρουν το χαμηλότερο κόστος οποιουδήποτε τύπου παραγωγής στα περισσότερα μέρη της χώρας, δήλωσε η ACPA.

Ζήτηση ενέργειας

Η ζήτηση των επιχειρήσεων για καθαρή ενέργεια σημείωσε επίσης ρεκόρ καθώς οι εταιρικοί αγοραστές ανακοίνωσαν πάνω από 10 GW νέες συμβάσεις καθαρής ενέργειας και συμφωνίες αγοράς ενέργειας (PPAs) το 2020.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της ACPA, Heather Zichal, δήλωσε: «Το Clean Power Annual είναι μια απόδειξη της ρεκόρ ανάπτυξης και επενδύσεων στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις ΗΠΑ σήμερα. Η ενεργειακή μετάβαση βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς στοχεύουμε να επιτύχουμε σημαντικούς κλιματικούς στόχους και να δημιουργήσουμε καλά αμειβόμενες αμερικανικές θέσεις εργασίας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης