Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εni: Η κερδοφορία του β' τριμήνου «δέσμευσε» την αύξηση μερισμάτων για το 2021

Εni: Η κερδοφορία του β' τριμήνου «δέσμευσε» την αύξηση μερισμάτων για το 2021
Η Eni δήλωσε ότι θα πληρώσει μέρισμα 0,86 ευρώ ανά μετοχή το 2021

Κερδοφορία σημείωσε το β΄ τρίμηνο του έτους ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Eni, φτάνοντας στα 929 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τις απώλειες των 714 εκατ. ευρώ της περασμένης χρονιάς.

Ο όμιλος δεσμεύτηκε για υψηλότερες αποδόσεις των μετοχών, έπειτα από τη επιστροφή στην κερδοφορία, αναμεταδίδει το Reuters. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει, έτσι ώστε να ξεπεράσει τις προσδοκίες, δεδομένου ότι σταθερότερες τιμές του πετρελαίου αντιστάθμισαν τη χαμηλότερη παραγωγή.

«Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, η πρόοδος στην υλοποίηση της στρατηγικής μας, οι προοπτικές και ένα σενάριο αναφοράς του brent στα 65 δολ/βαρέλι, μας δίνουν το δικαίωμα να αυξήσουμε το μέρισμά μας σε επίπεδα προ κορωνοϊού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος Claudio Descalzi.

Ειδικότερα, η Eni, η οποία μείωσε το μέρισμα της πέρυσι στα 0,36 ευρώ, δήλωσε ότι θα πληρώσει μέρισμα 0,86 ευρώ ανά μετοχή το 2021 και θα ξεκινήσει μια εξαγορά μετοχών 400 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, ο Descalzi διευκρίνισε ότι το μισό μέρισμα θα πληρωθεί τον Σεπτέμβριο.

Η τάση της αγοράς

Aξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την ίδια κίνηση που κάνουν συναγωνιστές της εταιρείας στην αγορά, όπως η Shell. Οι αυξήσεις των μερισμάτων υπαγορεύονται από το κλίμα εμπιστοσύνης που θέλουν να δημιουργήσουν στους επενδυτές, καθησυχάζοντάς τους ως προς την στρατηγική που χαράσσουν για το κλίμα.

Σημειώνεται τέλος, ότι ο όμιλος επιβεβαίωσε μια πλήρη πρόβλεψη παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου περίπου 1,7 εκατομμυρίων boe/d, διπλασίασε την πρόβλεψή της για ανανεώσιμη ενέργεια σε 2 GW.

Mάλιστα, προ ημερών ανακοίνωσε την αγορά 1.200 MW ισπανικών έργων αιολικής και ηλιακής ενέργειας από την ευρωπαϊκή εταιρεία της Μαδρίτης, Azora.Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τρία λειτουργικά χερσαία αιολικά πάρκα, ένα υπό κατασκευή αιολικό πάρκο και πέντε ηλιακά έργα σε προχωρημένα στάδια ανάπτυξης. Η συνολική ισχύς των αιολικών πάρκων ανέρχεται στα 230 MW και των ηλιακών στο 1 GW.

Επιπλέον, η Azora και η Eni εργάζονται σε μια ευρύτερη στρατηγική συμφωνία για την περαιτέρω αναβάθμιση του τομέα των ΑΠΕ της Eni στην Ισπανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης