Ενέργεια

Άνοδος 40% στις γερμανικές τιμές ηλεκτρικού ρεύματος - Μείωση 12,3% στη Γαλλία

Άνοδος 40% στις γερμανικές τιμές ηλεκτρικού ρεύματος - Μείωση 12,3% στη Γαλλία

Σε νέα υψηλά οι τιμές του βρετανικού φυσικού αερίου

 

Οι ευρωπαϊκές τιμές ηλεκτρικού ρεύματος διαφοροποιήθηκαν την Πέμπτη, με το γερμανικό συμβόλαιο να εκτοξεύεται πάνω από 40% στα 64,81 EUR/MWh εν μέσω προβλέψεων για μέτρια επίπεδα αιολικής παραγωγής. Αντίθετα, το γαλλικό ισοδύναμο συμβόλαιο μειώθηκε κατά 12,3% σε 42,67 EUR / MWh εν μέσω ισχυρότερης πυρηνικής παραγωγής.

Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για το επόμενο έτος ενισχύθηκαν. Το γερμανικό Cal'22 αυξήθηκε κατά 1,6% στα 75,24 EUR / MWh, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο στη Γαλλία διαμορφώθηκε στα 77,01 EUR / MWh, σημειώνοντας αύξηση 1,7% .

Οι βρετανικές βραχυπρόθεσμες τιμές φυσικού αερίου σημείωσαν νέα υψηλά την Πέμπτη εν μέσω συγκρατημένων εισαγωγών από τη Νορβηγία περιορισμέων αφίξεων LNG, καθώς και της πτώσης της θερμοκρασίας.Η άνοδος των περιπτώσεων της παραλλαγής Delta έχει μικρό αντίκτυπο στην καλοκαιρινή περίοδο οδήγησης σύμφωνα με το energymarketprice.com.
Ως αποτέλεσμα, το σημείο NBP αυξήθηκε κατά 3,7% και έφτασε τα 104,70 p / therm. Κατά μήκος της καμπύλης προόδου, η τιμή του φυσικού αερίου για την παράδοση του πρώτου τριμήνου αυξήθηκε κατά 2,3% στα 101,52 p/term, ενισχυμλενη από τις τιμές του ανοδικού πετρελαίου και του άνθρακα.

Τιμές άνθρακα

Οι ευρωπαϊκές τιμές άνθρακα έκλεισαν την ημέρα ελαφρώς υψηλότερα, ενισχυμένες από τις απότομα υψηλότερες τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι συμμετέχοντες ανέφεραν υγιές αγοραστικό ενδιαφέρον καθώς οι τιμές μειώθηκαν εν μέσω φήμων ότι ορισμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις πωλούν ελεύθερα κατανεμημένα EUA.
Οι EUA που λήγουν το 2021 ενισχύθηκαν 0,4% στα 54,05 EUR / τόνο.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου συνέχισαν να αυξάνονται την Πέμπτη, αφού τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης αποκάλυψαν εβδομαδιαία μείωση των αποθεμάτων αργού, βενζίνης και αποστάγματος. Ως εκ τούτου, το Brent εκτινάχθηκε κατά 1,8% και διαμορφώθηκε στα 76,05 δολάρια το βαρέλι. Το αργό WTI των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 1,7% στα 73,62 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης