Τελευταία Νέα
Ενέργεια

CVC vs Macquarie για ΔΕΔΔΗΕ - Στο κάδρο KKR και First Sentier

CVC vs Macquarie για ΔΕΔΔΗΕ - Στο κάδρο KKR και First Sentier
Η ταυτότητα των 4 βασικών παικτών για την τελική ευθεία του 49% του ΔΕΔΔΗΕ
Τέσσερεις μεγάλοι παίκτες εισέρχονται στην τελική ευθεία για την διεκδίκηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.
Το CVC που αναπτύσσει πολλές δραστηριότητες στην Ελλάδα και η Macquarie Limited φαίνονται οι επικρατέστεροι.
Το μεν πρώτο έχει την πολυμελή ομάδα που προετοιμάζει την δεσμευτική προσφορά, το δεύτερο έχει πλεονέκτημα στο χαμηλό κόστος χρήματος.

Πρόσφατα ο Άλεξ Φωτακίδης, partner του CVC CAPITAL δήλωσε στο Φόρουμ των Δελφών, πως «οι προοπτικές της Ελλάδας τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι εξαιρετικές»,
Ανέφερε πως το 2019 ήταν μια χρονιά μεταρρύθμισης και ανάπτυξης και το 2020 ήταν μια χρονιά αντοχής και σθένους.
Ευχήθηκε το 2021 να είναι η χρονιά της ανάκαμψης και της πορείας προς την ανάπτυξη.
«Προβλέπω ότι θα είμαστε πολύ απασχολημένοι τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια» σημείωσε, τονίζοντας πως πολλοί κλάδοι, όπως οι υπηρεσίες υγείας, τουρισμού, η τεχνολογία και τα τρόφιμα, έχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.
Ο κ. Φωτακίδης στάθηκε στο γεγονός πως κλειδί για το χρέος δεν είναι το ύψος αλλά η βιωσιμότητά του και επεσήμανε πως γίνονται τα σωστά βήματα για να είναι η Ελλάδα ελκυστική στους επενδυτές.
«Έχουμε εντοπίσει τουλάχιστον 25 εταιρείες στην Ελλάδα που θα μπορούσαν και θα έπρεπε να έχουν διεθνείς θεσμικούς επενδυτές για να τις βοηθήσουν να αναπτυχθούν» ανέφερε, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των οργάνων της Ε.Ε ώστε να ξεπεραστεί η πολυπλοκότητα των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης και να γίνει η Ελλάδα πιο ελκυστική στους επενδυτές.

H CVC έχει υπό διαχείριση 111 δισ δολ και έχει ιδρυθεί το 1981.

Η Macquarie Limited, αυστραλιανή επενδυτική τράπεζα με ενεργητικό 550,9 δισ αυστραλιανά δολάρια, περιέκοψε πράσφατα το μέρισμα στο 50-70% των κερδών από 60-80%, αν και στο α τρίμηνο της νέας οικονομικής χρονιάς είχε σημαντική αύξηση κερδοφορίας.

Ακολουθούν με σημαντικές πιθανότητες το παγκοσμίως γνωστό KKR και η First Sentier μέ εδρα το Σίδνεϋ που διαθέτει υπό διαχείριση 176 δισ δολ, ιδρυθείσα το 1988, γνωστή παλαιότερα ως Colonial.

To KKR, διαχρονικός κολοσσός στο private equity έκανε πρόσφατα την τελευταία του ενεργειακή συμφωνία με την Crossover Energy Partners, η οποία στόχος της είναι να υποστηρίζει με αποτελεσματικές και καινοτόμες λύσεις στις ΑΠΕ και την απανθρακοποίηση εξειδικευμένα και μεγάλα projects. Έχει ολοκληρώσει 10,5 GW στις ΑΠΕ και 11,7 GW στην αποθήκευση τα τελευταία 3 χρόνια.

Oι δεσμευτικές προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, όπως είχε γράψει το Worldenergynews.gr

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.worldenergynews.gr/energeia/articles/526689/deddie-to-etisio-rythmizomeno-esodo-enekrine-i-rae-kai-ekopse-bonus-ton-septemvrio-ta-funds

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης