Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: Αύξηση 4,3% στην κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας το πρώτο εξάμηνο

Γερμανία: Αύξηση 4,3% στην κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας το πρώτο εξάμηνο

Η κατανάλωση φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 16% το εξάμηνο

 

Η κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 4,3% σε ετήσια βάση τους πρώτους έξι μήνες του 2021 μετά την έναρξη της οικονομικής ανάκαμψης από την πανδημία καθώς οι ψυχρότερες καιρικές συνθήκες οδήγησαν στη ζήτηση, ανακοίνωσε την Τρίτη ο βιομηχανικός στατιστικός όμιλος AGEB.

Παρουσιάζοντας τα στατιστικά στοιχεία Ιανουαρίου-Ιουνίου 2021, η AGEB ανέφερε επίσης ότι η χαμηλή ταχύτητα ανέμων σημαίνει ότι καίγεται περισσότερος άνθρακας για να αντισταθμιστούν οι ελλείψεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, γεγονός που οδήγησε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε αύξηση 6,3% σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με το Reuters η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης εκείνη την περίοδο χρησιμοποίησε 211,2 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου άνθρακα, ένα πρότυπο μέτρο της βιομηχανίας, από 202,4 εκατομμύρια έναν χρόνο πριν.
Τους πρώτους τρεις μήνες, η κατανάλωση είχε υστερήσει σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 κατά 0,8%.
Η πρωτογενής ενέργεια αναφέρεται στις πρώτες πηγές ενέργειας όπως ορυκτά καύσιμα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που δεν μετατρέπονται σε άλλες μορφές.
Η κατανάλωση προϊόντων πετρελαίου μειώθηκε κατά 12,1% λόγω της ύφεσης στην αεροπορία και την οδική κυκλοφορία.
Λόγω των υψηλών τιμών, οι καταναλωτές δεν έχουν επίσης αναπληρώσει τις δεξαμενές πετρελαίου θέρμανσης πριν από το χειμώνα.
Η κατανάλωση φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 16% το εξάμηνο, αντανακλώντας την μεγαλύτερη χρήση σε βιομηχανικές διαδικασίες, θέρμανση και παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Ο τομέας της ενέργειας κατέγραψε επίσης υψηλότερους όγκους που παράγονται από πυρηνική ενέργεια.



germany_1.PNG


Στον πίνακα, τα στοιχεία στρογγυλοποιούνται και εκφράζονται σε εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου άνθρακα.
Ένα εκατομμύριο τόνοι ισοδύναμης μονάδας άνθρακα ισοδυναμούν με 29.308 petajoules

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης