Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Σε πύρινο κλοιό με 81 πυρκαγιές η Ελλάδα - Εφιάλτης στην Εύβοια - Συναγερμός για Ρόδο - Μήνυμα από 112 για Κρήτη

Σε πύρινο κλοιό με 81 πυρκαγιές η Ελλάδα - Εφιάλτης στην Εύβοια - Συναγερμός για Ρόδο - Μήνυμα από 112 για Κρήτη
Καλύτερη η εικόνα από τις πυρκαγιές στη Μεσσηνία

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Ελλάδα καθώς δεκάδες πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη σε διάφορα σημεία της επικράτειας με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη -και με ακραίες καιρικές συνθήκες- για να τις θέσουν υπό έλεγχο.
Όπως άλλωστε ενημέρωσε, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, κατά την χθεσινοβραδινή του έκτακτη ενημέρωση, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 81 δασικές πυρκαγιές.

 

Η σοβαρότερη πυρκαγιά εντοπίζεται στη βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, ενώ βελτιωμένη είναι εικόνα από τα πύρινα μέτωπα της Μεσσηνίας και της Ρόδου.

Εφιαλτική η κατάσταση στην Εύβοια

Στη βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στη Λίμνη Ευβοίας συνεχίζει να μαίνεται η καταστροφική πυρκαγιά, τη στιγμή που πολλά σπίτια έχουν καεί, ενώ δεκάδες οικισμοί έχουν εκκενωθεί.
Αργά το πρωί, άρχισαν τις ρίψεις νερού από αέρος και ήδη επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και το ελικόπτερο, που βρίσκονται στην περιοχή. Μάχη με τις φλόγες δίνει και το ρωσικό Beriev-200.
Σύμφωνα με το eviaportal.gr, έχουν καταγραφεί 150 καμένες κατοικίες.
Στις 03:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης δόθηκε εντολή να εκκενωθούν ακόμα δυο χωριά, η Κουρκουλοί και η Σκεπαστή με την πυροσβεστική να ζητάει απο τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς Κεχριές.
Ο Φάνης Σπανός, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ζήτησε να κηρυχτεί ο δήμος Ελυμνίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διάστασης που έλαβε η πυρκαγιά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μετά την αρχική αδυναμία των εναέριων μέσων να πραγματοποιήσουν ρίψεις, λόγω των πυκνών καπνών και κατά τη συνεδρίαση του συντονιστικού σήμερα στις 6:30 το πρωί αποφασίστηκε «να αυξηθούν τα πυροσβεστικά οχήματα στα 32 τουλάχιστον, ενώ διατίθεται η μέγιστη δύναμη σε υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών».
Ήδη από την πλευρά της Περιφέρειας Στερεάς σηκώθηκε drone πάνω από την φλεγόμενη περιοχή έτσι ώστε να διαπιστώσουν τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν και κρατούν καθηλωμένα τα εναέρια μέσα.
Με τον τρόπο αυτό θέλουν να προσδιορίσουν παράλληλα το χρόνο που θα βελτιωθούν οι συνθήκες ορατότητας για να καλέσουν και πάλι το Συντονιστικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να αποστείλει εναέριες δυνάμεις.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης