Περιβάλλον

Σε πύρινο κλοιό η Αρχαία Ολυμπία - Στη μάχη και ο στρατός - Στην Ηλεία ο Μητσοτάκης - Στάχτη 60.000 στρέμματα σε 4 ημέρες

Σε πύρινο κλοιό η Αρχαία Ολυμπία - Στη μάχη και ο στρατός - Στην Ηλεία ο Μητσοτάκης - Στάχτη 60.000 στρέμματα σε 4 ημέρες
Σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη
Σκληρή μάχη με τις φλόγες έδωσαν καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που απειλούσε με ολοσχερή καταστροφή την αρχαία Ολυμπία, τον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.
Αν και οι φλόγες έφτασαν μια ανάσα από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, η επέμβαση των πυροσβεστών είχε ως αποτέλεσμα να αποτραπούν τα χειρότερα.
Εκτός από τις δυνάμεις πυρόσβεσης, στην μάχη συμμετείχαν μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης, τα οποία άνοιγαν συνεχώς αντιπυρικές ζώνες γύρω από τον Αρχαία Ολυμπία, ενώ σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν η άπνοια που επικράτησε καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας.
Ωστόσο μια νέα αναζωπύρωση της πυρκαγιάς σήμερα Πέμπτη 5/8 το πρωί, έδωσε ένα νέο μέτωπο που κατευθύνθηκε και πάλι προς τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.
Ωστόσο,
όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο, η άμεση επιχείρηση των αεροπλάνων, των ελικοπτέρων και των πυροσβεστικών οχημάτων είχε ως αποτέλεσμα να αντιμετωπιστεί και αυτή η απειλή.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης