Χρηματιστήριο & Αγορές

Νευρικότητα στη Wall Street μετά τα στοιχεία για απασχόληση - Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

Νευρικότητα στη Wall Street μετά τα στοιχεία για απασχόληση - Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα
Διστακτικότητα στη Wall Street μετά τα απογοητευτικά μάκρο

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν 4/8 τις συναλλαγές, S&P 500 και Dow Jones, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατάφερε να κλείσει με μικρά κέρδη, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα λίγο πριν την κρίσιμη έκθεση της Παρασκευής για τις θέσεις εργασίας συνολικά στην οικονομία και τον δείκτη ανεργίας.

 

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία ADP έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 330.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 653.000 θέσεις. Αυτή ήταν η μικρότερη μηνιαία αύξηση από τον Φεβρουάριο.
Επιπλέον, τα στοιχεία του Ιουνίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά στις 680.000 από την αρχική μέτρηση των 692.000 θέσεων.
Η έκθεση της ADP έρχεται λίγο πριν την έκθεση του υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ την Παρασκευή για την απασχόληση συνολικά σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Η έκθεση αναμένεται να δείξει 845.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, με την ανεργία να υποχωρεί στο 5,7% από 5,9%.
Οι δύο εκθέσεις συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι επενδυτές αναζητούν στοιχεία για την πρόοδο που σημειώνει η αγορά εργασίας προς τον στόχο της Federal Reserve για μέγιστη απασχόληση, παράλληλα με τον πληθωρισμό στο 2%, που θα μπορούσε να οδηγήσει την τράπεζα να αρχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων που πραγματοποιεί για την τόνωση της ανάπτυξης.
Εάν η έκθεση του υπουργείο Εργασίας δεν επιβεβαιώσει τις προσδοκίες την Παρασκευή, η αγορά ενδεχομένως να υιοθετήσει την άποψη ότι η Fed θα διατηρήσει την ιδιαίτερα διευκολυντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,92% και έκλεισε στις 34.792,67 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε -0,46% στις 4.402,66 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο +0,13% στις 14.780,53 μονάδες

Στο μεταξύ, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την έξαρση των κρουσμάτων της Covid-19 λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.
Πολλές αμερικανικές επιχειρήσεις ζητούν πλέον από τους εργαζόμενους τους απόδειξη ότι έχουν εμβολιστεί, καθώς αρκετές περιοχές της χώρας επαναφέρουν την οδηγία για τη χρήση της μάσκας.
Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors ανακοίνωσε κέρδη β' τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών καθώς τα έσοδα υπερδιπλασιάστηκαν, ενώ αναθεώρησε ανοδικά και τις προβλέψεις της για το σύνολο της χρήσης.
Η εταιρεία προχώρησε επίσης σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για το σύνολο της χρήσης, παρά το πλήγμα των 800 εκατ. Δολαρίων, από την ανάκληση των ηλεκτρικών οχημάτων Chevrolet Bolt.
Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,8 δισ. δολάρια ή 1,90 δολάρια ανά μετοχή, σε σχέση με τις ζημιές των 806 εκατ. στο προηγούμενο τρίμηνο ή 56 σεντς ανά μετοχή.
Όπως οι ανταγωνιστικές της, η GM αντιμετωπίζει αβεβαιότητα εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.
Τα αποθέματα απούλητων οχημάτων της GM μέχρι τις 30 Ιουνίου, ήταν τα μισά από το περασμένο έτος.
Τόνισε ότι είχε αποθέματα αξίας 1,4 δισ. δολαρίων, για οχήματα που είχαν κατασκευαστεί χωρίς συγκεκριμένες ηλεκτρονικές μονάδες, εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών.


www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης