Ενέργεια

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Μειώθηκαν της βενζίνης

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Μειώθηκαν της βενζίνης

Στα 70 δολ. το βαρέλι κινείται το brent και στα 70 δολ. το αργό

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν, ένδειξη σταθερής ζήτησης καυσίμων, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε Τετάρτη το βράδυ η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 30 Ιουλίου στα 439,2 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 3,1 εκατομμυρίων βαρελιών. Τα αποθέματα στο Cushing, Oklahoma, κόμβος παράδοσης για τα αμερικανικά συμβόλαια αργού, ωστόσο, μειώθηκαν για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα, κατά 543.000 βαρέλια στα 34,9 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο από τον Ιανουάριο του 2020, ανέφερε η ΕΙΑ.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 5,3 εκατομμύρια βαρέλια, ανέφερε η ΕΙΑ, πολύ περισσότερο από τις προσδοκίες για πτώση 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών.
Οι προμήθειες των διυλιστηρίων, αντιπροσωπευτικό της ζήτησης, αυξήθηκε στα 20,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, το οποίο είναι συγκρίσιμο με τα επίπεδα πριν από την πανδημία.
"Παρά την ανησυχία για την παραλλαγή Delta, δεν βλέπουμε ότι επηρεάζει τη ζήτηση προϊόντων των ΗΠΑ σε μεγάλο βαθμό. Νομίζω ότι συνολικά αυτό μπορεί να θεωρηθεί υποστηρικτικό", δήλωσε ο Tony Headrick, αναλυτής της αγοράς ενέργειας στην CHS Hedging.
Οι αναλυτές δήλωσαν ότι θα παρακολουθήσουν εάν η δραστηριότητα διύλισης ή η ζήτηση καυσίμων επηρεάζεται από το αυξημένο ποσοστό κρουσμάτων τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και παγκοσμίως.
Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν για λίγο μετά την είδηση, αλλά ανέκαμψαν στα επίπεδα πριν από την αναφορά, αν και εξακολουθούσαν να πέφτουν.

Περί τις 11:18 ώρα Ελλάδας το αμερικανικό αργό υποχωρούσε 0,13%, στα 68,08 δολάρια το βαρέλι και το Brent έχασε 0,11% στα 70,29 δολάρια το βαρέλι.

Οι ροές του διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 45.000 βαρέλια την τελευταία εβδομάδα. Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες.
Τα αποθέματα αποστάγματος τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 833.000 βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για πτώση 543.000 βαρελιών. Οι καθαρές εισαγωγές αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 510.000 βαρέλια την ημέρα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης