Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΑΔΜΗΕ: Eκτός λειτουργίας δύο κυκλώματα του ΚΥΤ Αγ. Στεφάνου - Πιθανές κυλιόμενες διακοπές ρεύματος

ΑΔΜΗΕ: Eκτός λειτουργίας δύο κυκλώματα του ΚΥΤ Αγ. Στεφάνου - Πιθανές κυλιόμενες διακοπές ρεύματος

Πρόκειται για τις δύο γραμμές Λάρυμνας 400KW και Οινοφύτων 150KW

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή βόρεια του Κρυονερίου έχει θέσει εκτός λειτουργίας δύο κρίσιμα κυκλώματα που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στέφανου, μια από τις σημαντικότερες υποδομές Υπερυψηλής Τάσης στην Αττική. Πρόκειται για τις δύο γραμμές Λάρυμνας 400KW και Οινοφύτων 150KW

Η σοβαρότητα της επίπτωσης στο Σύστημα εξαρτάται άμεσα από την κατεύθυνση που θα λάβει η πυρκαγιά το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ο ΑΔΜΗΕ έχει εκπονήσει σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ προληπτικό σχέδιο άμυνας του Συστήματος Μεταφοράς το οποίο περιλαμβάνει στοχευμένες κυλιόμενες περικοπές καταναλωτών για τις οποίες θα εκδοθεί έγκαιρη ανακοίνωση από τον ΔΕΔΔΗΕ. Τα έκτακτα μέτρα θα ληφθούν προληπτικά και μόνο στην περίπτωση που κριθεί απολύτως απαραίτητο για την προστασία της λειτουργίας και των υποδομών του Συστήματος και την όσο το δυνατόν ομαλότερη ηλεκτροδότηση των καταναλωτών.

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά

Σε εφιάλτη εξελίσσεται η κατάσταση από το μέτωπο της πυρκαγιάς που κατευθύνεται προς τη Δροσοπηγή και την Ιπποκράτειο Πολιτεία μετά την αναζωπύρωση που σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι στην πυρκαγιά της Αττικής.
Η φωτιά έχει πλησιάσει τα σπίτια όπου συνεργεία κόβουν τα δέντρα και προσπαθούν να φτιάξουν ζώνες για να προστατέψουν την κατοικημένη περιοχή.
Αστυνομικοί διώχνουν όσους δεν έχουν φύγει ακόμη, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι πλέον πολύ μεγάλη κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στο Κρυονέρι να κλείσουν όλες τις καμινάδες, τα παράθυρα, τις πόρτες ώστε να μη διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού και να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Κρυονέρι, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μη διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα & ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να επιχειρήσουν λόγω της κατάστασης και απομακρύνονται. Κατά συνέπεια το βάρος πέφτει στις εναέριες δυνάμεις, που ωστόσο μπορούν να επιχειρήσουν μόνο για λίγες ώρες ακόμα (μέχρι τη δύση του ήλιου).
Συνεχείς είναι οι εκκλήσεις κατοίκων για ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής.
Τα μέτωπα της φωτιάς είναι εξαιρετικά δύσβατα, γεγονός που δυσκολεύει πολύ το έργο των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής, που δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο.
Στη Βαρυμπόμπη μεταβαίνει εκτάκτως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης