Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

BofA: Αγοράστε ελληνικές τραπεζικές μετοχές

BofA: Αγοράστε ελληνικές τραπεζικές μετοχές

Τη σύστασή της για αγορά των μετοχών των ελληνικών τραπεζών επαναλαμβάνει η Bank of America Merrill Lynch, συμπεριλαμβάνοντας τρεις εξ αυτών στις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές της στην Ευρώπη.

Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας υπογραμμίζουν ότι η επιτάχυνση της ανάπτυξης θα μπορούσε να οδηγήσει και σε ταχύτερη μείωση του βάρους των κόκκινων δανείων. Ειδικά για τη Eurobank σημειώνουν ότι η παρουσία της στα Βαλκάνια (Βουλγαρία – Σερβία) και την Κύπρο λειτουργεί θετικά, αφού θα μπορούσε να αντισταθμίσει και ενδεχόμενες απροσδόκητες αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο της ελληνικής οικονομίας (πχ βραδύτερους των προσδοκιών ανάπτυξης λόγω της μετάλλαξης Δέλτα).

Όσον αφορά στην Εθνική Τράπεζα, επισημαίνεται ότι η βελτίωση της βάσης προμηθειών αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη διοίκηση. Η ΕΤΕ έχει υψηλό επίπεδο κεφαλαίων και σε αυτή τη βάση θα πρέπει να είναι σε θέση να καταβάλλει μερίσματα. Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές θα μπορούσαν να επιβάλουν πιο αυστηρούς κανόνες.

Για την Alpha Bank οι αναλυτές της BofA, όπως τόνιζαν σε πρόσφατο σημείωμά τους σε επενδυτές, αποτιμούν θετικά την πρόσφατη συμφωνία της τράπεζας με την ιταλική Nexi για τη δημιουργία ενός εταιρικού σχήματος που θα δραστηριοποιηθεί στην ελληνική αγορά πληρωμών. Παράλληλα επισημαίνουν και την αναζήτηση στρατηγικού εταίρου στην αγορά ακινήτων μέσω της εισηγμένης θυγατρικής της, Alpha Αστικά Ακίνητα.

Οι κίνδυνοι για τις ελληνικές τράπεζες δεν λείπουν βεβαίως. Αυτοί είναι μία ενδεχόμενη επιβράδυνση της οικονομίας αλλά και οι δημοσιονομικοί περιορισμοί που δεσμεύουν τη χώρα μας. Εξωτερικά σοκ, όπως εμπορικοί πόλεμοι και μια επιβράδυνση της Ευρωζώνης συνολικά, θα μπορούσαν επίσης να ρίξουν βαριά τη σκιά τους.

Οι τιμοί στόχοι που δίνει η BofA Merrill Lynch για τις ελληνικές τράπεζες είναι οι ακόλουθοι:

Εθνική Τράπεζα: €3,30

Eurobank: €1,15

Alpha Bank: €1,45

Πηγή:moneyreview.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης