Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Goldman Sachs: Απίθανη η αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ παρά την έκκληση των ΗΠΑ

Goldman Sachs: Απίθανη η αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ παρά την έκκληση των ΗΠΑ

Παραμένει η πρόβλεψη της τράπεζας για την τιμή του Brent στα 80 δολ. στο τέλους του έτους

 

H έκκληση των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΠΕΚ+ για ενίσχυση της παραγωγής πετρελαίου είναι απίθανο να οδηγήσει σε άνοδο βραχυπρόθεσμα, δεδομένης της απειλήςπου αντιμετωπίζει η ζήτηση από την παραλλαγή Delta του κορωνοϊού εκτιμά η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden κάλεσε την Τετάρτη τον Οργανισμό Πετρελαϊκών Χωρών Εξαγωγών (ΟΠΕΚ) και τους συμμάχους του, γνωστούς ως ΟΠΕΚ+, να ενισχύσουν την παραγωγή για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές βενζίνης που θεωρούνται απειλή για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.
«Δεν βλέπουμε την πρόσφατη δήλωση του Λευκού Οίκου να απειλεί το τρέχον έλλειμμα της αγοράς ούτε τον ρυθμό της αναπροσαρμογής το 2021», ανέφερε η Goldman Sachs σε report την Πέμπτης, διατηρώντας την πρόβλεψή της για την τιμή του Brent στα $ 80 το βαρέλι στο τέλος του έτους.

Περί τις 12:10 ώρας Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 0,59% στα 70,89 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate διαπραγματεύτηκε γύρω στα 68,56 δολάρια με πτώση 0,77% .

Ωστόσο, η Goldman σημείωσε μια επιπλέον αύξηση στην παραγωγή του ΟΠΕΚ+ έως το τέλος του έτους απαιτείται να αντιμετωπίσει τις πρόσφατες απογοητεύσεις στον εφοδιασμό παγκοσμίως και αναμένει ότι η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα του OPEC+ θα εξομαλυνθεί πλήρως μέχρι την άνοιξη του 2022.

Τον περασμένο μήνα, ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε να ενισχύσει την προσφορά πετρελαίου από τον Αύγουστο καθώς οι τιμές έχουν ανέλθει στα υψηλότερα επίπεδα 2-1/2 ετών.
Η αμερικανική τράπεζα μείωσε πρόσφατα την πρόβλεψή της για ζήτηση πετρελαίου για την Κίνα, επικαλούμενη τις αυξανόμενες ανησυχίες για την εξάπλωση της παραλλαγής Delta. «Βραχυπρόθεσμα, η απειλή Delta για τη ζήτηση πετρελαίου έχει ήδη μετριάσει το παγκόσμιο ισοζύγιο, με το έλλειμμα να μειώνεται από 2,3 σε 1,0 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως», ανέφερε η τράπεζα. « Αναμένουμε ότι η ανάκαμψη της ζήτησης θα συνεχιστεί παράλληλα με τα αυξανόμενα ποσοστά εμβολιασμού» ανέφερε η τράπεζα.

www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης