Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τα ΕΛΠΕ αποχωρούν από δυο χερσαίες παραχωρήσεις υδρογοναναθράκων - Εστιάζουν στις θαλάσσιες έρευνες

Τα ΕΛΠΕ αποχωρούν από δυο  χερσαίες παραχωρήσεις υδρογοναναθράκων - Εστιάζουν στις θαλάσσιες έρευνες

Τα δικαιώματα Έρευνας και Παραγωγής Υ/Α σε «Άρτα – Πρέβεζα» και «ΒΔ Πελοπόννησος» που είχαν παραχωρηθεί στις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου ύστερα από σχετική διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, επιστρέφουν εκ νέου στο Ελληνικό Δημόσιο

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ενημέρωσε, μέσω επιστολών, την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε) για την πρόθεσή της να μην προχωρήσει σε περαιτέρω εργασίες για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στις χερσαίες παραχωρήσεις «Άρτα – Πρέβεζα» και «ΒΔ Πελοπόννησος», γνωστοποιεί η εισηγμένη με ανακοίνωση στο χρηματιστήριο.

Ως επακόλουθο, τα δικαιώματα Έρευνας και Παραγωγής Υ/Α που είχαν παραχωρηθεί στις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου ύστερα από σχετική διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, επιστρέφουν εκ νέου στο Ελληνικό Δημόσιο.

Πλέον, ο Όμιλος εστιάζει τις προσπάθειές του στον εντοπισμό βιώσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες περιοχές που έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιό του. Προς την κατεύθυνση αυτή, συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο εξεύρεσης αξιόπιστων συνεταίρων που διαθέτουν διεθνές κύρος, τεχνογνωσία, εγνωσμένη εμπειρία, καθώς και την απαιτούμενη οικονομική ευρωστία για να συνεισφέρουν στο εγχείρημα».

www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης