Επικαιρότητα

Ανησυχία για τις αντοχές του ΕΣΥ - Γεμίζουν οι ΜΕΘ στην Κρήτη

Ανησυχία για τις αντοχές του ΕΣΥ - Γεμίζουν οι ΜΕΘ στην Κρήτη
Το μεγάλο ζητούμενο είναι τι θα συμβεί όταν θα επιστρέψουν οι εκδρομείς στα μεγάλα αστικά κέντρα
Συνεχείς είναι οι εκκλήσεις της κυβέρνησης και των επιστημόνων για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Οι εικόνες συνωστισμού σε επαρχία αλλά και στα νησιά τόσο στις εκκλησίες όσο και τα πανηγύρια για τον Δεκαπενταύγουστο, προκαλούν τρόμο για τις αντοχές του ΕΣΥ. Η ανησυχία είναι ότι με δεδομένο ότι η μετάλλαξη Delta φαίνεται να έχει κυριαρχήσει στην Ελλάδα σε συνδυασμό ότι με την ιδιαίτερα χαμηλή προσέλευση για εμβολιασμό θα δημιουργήοσυν ένα εκρηκτικό μείγμα που ενδεχομένως να προκαλέσει ασφυκτικές πιέσεις στο ΕΣΥ. Μάλιστα, πρόκειται για μια εξέλιξη που δημιουργεί νέα δεδομένα και για το άνοιγμα των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου, καθώς αναμένεται τα κρούσματα αλλά και οι «σκληροί δείκτες» της πανδημίας να είναι σε αρκετά πιο υψηλά επίπεδα σε σχέση με σήμερα.
Το μεγάλο ζητούμενο δηλ. είναι τι θα συμβεί όταν θα επιστρέψουν οι εκδρομείς στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Ήδη, οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Κρήτης έχουν γεμίσει ενώ έχει ήδη εκπονηθεί σχέδιο για τη μεταφορά των ασθενών στην Αττική σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο. «Είναι θέμα χρόνου η Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, που ας σημειωθεί είναι από τις μεγαλύτερες της χώρας (27 κλίνες), να μην έχει τη δυνατότητα να δεχθεί ασθενείς με COVID-19» προειδοποιεί με ανάρτηση του στο facebook ο διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Γεωργόπουλος τονίζοντας μάλιστα πως κάποια στιγμή οι υπηρεσίες υγείας θα είναι προβληματικές «με ευθύνη των ανεμβολίαστων και όχι του κράτους».

Στο νοσοκομείο 19χρονος με κορωνοϊό - Υπέστη πνευμονική εμβολή

Στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ένας 19χρονος, ο οποίος είχε νοσήσει από κορωνοϊό και παρουσίασε πνευμονική εμβολή.
Ο 19χρονος είχε ήπια συμπτώματα και βρισκόταν σε καραντίνα. Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, ωστόσο εμφάνισε πνευμονική εμβολή και νοσηλεύεται, χωρίς όμως να έχει διασωληνωθεί μέχρι στιγμής.
Επιπλέον, στην παιδιατρική κλινική νοσηλεύεται και ένα παιδί, χωρίς όμως η κατάστασή του να θεωρείται κρίσιμη.

Οι θάνατοι εμβολιασμένων είναι το 0,007%

Με αφορμή την ανησυχία που έχει προκύψει μετά τον θάνατο του πρώτου πλήρως εμβολιασμένου ασθενή με κορωνοϊό, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος επισημαίνει ότι πρόκειται για το 0,007%.
«Στη χώρα μου, να σας δώσω να καταλάβετε με δύο λόγια, έχουμε 13.000 άοπλους θανάτους και έναν οπλισμένο θάνατο, με πλήρη εμβολιασμό.
Είναι αδιανόητο, ούτε σαν ανέκδοτο μπορώ να το δεχτώ ότι αυτός που δεν έχει εμβολιαστεί να θεωρεί ως επιχείρημα το “μα αφού κι ο εμβολιασμένος, δηλαδή ο οπλισμένος, μπορεί να πάθει ζημιά εγώ δεν κάνω το εμβόλιο”.
Ίσα-ίσα που αυτό το γεγονός που αποτελεί εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα μας κάνει να πιστεύουμε ακόμα περισσότερο και να λέμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, διότι με τη μετάλλαξη Delta, το φθινόπωρο θα τα βρούμε πολύ σκούρα» πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
www.worldenergynews.g

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης