Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Βρετανία: Στο μικροσκόπιο μπαίνουν τα πράσινα τιμολόγια λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας

Βρετανία: Στο μικροσκόπιο μπαίνουν τα πράσινα τιμολόγια λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας

Ανησυχίες ότι οι εταιρείες ενέργειας ενδέχεται να υπερβάλλουν στο πόσο φιλικά προς το περιβάλλον είναι τα προϊόντα τους

 

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επανεξετάσει τα πράσινα τιμολόγια λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω των ανησυχιών ότι οι εταιρείες ενέργειας θα μπορούσαν να υπερβάλλουν στο πόσο φιλικά προς το περιβάλλον είναι τα προϊόντα τους.

Η κυβέρνηση είπε ότι 9 εκατομμύρια βρετανικά νοικοκυριά είναι σε «πράσινα» τιμολόγια, με περισσότερα από τα μισά νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας να έχουν πλέον χαρακτηριστεί ως «100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» ή «πράσινα».
Θα επανεξετασθεί εάν το τρέχον σύστημα είναι διαφανές και εάν οι κανόνες γύρω από αυτό που μπορεί να χαρακτηρισθεί πράσινο τιμολόγιο παραμένουν κατάλληλοι για τον σκοπό.

Καύσιμα

Επί του παρόντος, οι ενεργειακές εταιρείες είναι σε θέση να διαθέτουν τα πράσινα τιμολόγια ακόμη και αν μέρος της ενέργειας που παρέχουν προέρχεται από ορυκτά καύσιμα, εφόσον αυτό αντισταθμίζεται με την αγορά πιστοποιητικών ανανεώσιμης ενέργειας.
Για να επισημανθεί ένα τιμολόγιο ως πράσινο ή 100% ανανεώσιμο, ένας προμηθευτής πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει ότι διαθέτει αρκετά πιστοποιητικά για να καλύψει την ενέργεια που καταναλώνουν οι πελάτες σε αυτό το τιμολόγιο.
Θα διερευνηθεί εάν αυτό το σύστημα πρέπει να βελτιωθεί, καθώς και εάν οι προμηθευτές πρέπει να παρέχουν σαφέστερες πληροφορίες στα νοικοκυριά σχετικά με τον τύπο της ανανεώσιμης ενέργειας που χρησιμοποιείται, πού δημιουργήθηκε και πότε, ανέφερε η κυβέρνηση. "Θέλω οι καταναλωτές να γνωρίζουν ότι όταν υπογράφουν ένα πράσινο τιμολόγιο, επενδύουν σε εταιρείες που κάνουν συνειδητή επιλογή να επενδύσουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας", δήλωσε η Anne-Marie Trevelyan, υπουργός ενέργειας και καθαρής ανάπτυξης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης