Ενέργεια

Επέστρεψε στα κέρδη το αμερικανικό διυλιστήριο Citgo Petroleum

Επέστρεψε στα κέρδη το αμερικανικό διυλιστήριο Citgo Petroleum

 Το όγδοο μεγαλύτερο αμερικανικό διυλιστήριο σημείωσε κέρδη 3 εκατομμυρίων δολαρίων, για τους τρεις μήνες που έληξαν στις 30 Ιουνίου

 

Η Citgo Petroleum Corp ανακοίνωσε τη Δευτέρα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο, το πρώτο σε επτά τρίμηνα ζημιών, καθώς οι υψηλότερες εξαγωγές καυσίμων βοήθησαν να αντισταθμιστούν τα αδύναμα περιθώρια και ο αντίκτυπος της διακοπής λειτουργίας του αγωγού καυσίμου.

Τα κέρδη του αμερικανικού διυλιστηρίου της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας Petroleos de Venezuela δέχονται πιέσεις από τότε που έχασε την πρόσβαση στο πετρέλαιο της Βενεζουέλας λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ.
Η Citgo παλεύει επίσης με πιθανή κατάσχεση από πιστωτές που επιδιώκουν να εισπράξουν τα απλήρωτα χρέη της PDVSA και της Βενεζουέλας.
Το όγδοο μεγαλύτερο αμερικανικό διυλιστήριο σημείωσε κέρδη 3 εκατομμυρίων δολαρίων, - το πρώτο τρίμηνο από το τρίτο του 2019 - για τους τρεις μήνες που έληξαν στις 30 Ιουνίου, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν και το ποσοστό χρήσης στο εργοστάσιό του στο Lemont, Illinois έφτασε το 97%.
Καθαρή ζημία 5 εκατομμυρίων δολαρίων είχε καταγραφεί στο δεύτερο τρίμηνο πριν από ένα χρόνο. "Λαμβάνοντας υπόψη τις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε κατά τη διάρκεια του 2020 και το πρώτο εξάμηνο του 2021, αυτή η επιστροφή στην κερδοφορία είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Citgo, Carlos Jordá, σε δήλωσή του. Το Citgo έπεσε στο κόκκινο πέρυσι καθώς η πανδημία COVID-19 μείωσε τη ζήτηση για καύσιμα.
Τον Μάιο, μείωσε την παραγωγή στα 418.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) στο διυλιστήριο Lake Charles, Louisiana, το μεγαλύτερο από τις τρεις εγκαταστάσεις του, αφού ο αγωγός καυσίμων Colonial τέθηκε εκτός λειτουργίας για μια εβδομάδα μετά από κυβερνοεπίθεση.

Η συνολική ισχύς του διυλιστηρίου ήταν 732.000 βαρέλια ημερησίως, από 575.000 βαρέλια το προηγούμενο έτος. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν σε 130.000 βαρέλια την ημέρα, από 87.000 βαρέλια το προηγούμενο έτος.
Ωστόσο, το εργοστάσιό του στο Corpus Christi του Τέξας λειτουργούσε με ασθενές ποσοστό χρήσης 78%, πληγωμένο από λειτουργικές διακοπές και διακοπές λειτουργίας τρίτων. Μια προγραμματισμένη ανακαίνιση στο Corpus Christi θα αναβληθεί για το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, συμβάλλοντας στη μείωση των δαπανών και στην αύξηση της παραγωγής φέτος. "Η Citgo είναι σε καλή θέση για να επωφεληθεί από την ενίσχυση της οικονομίας και της ζήτησης για τα προϊόντα μας καθώς προχωράμε στο δεύτερο εξάμηνο του 2021", δήλωσε ο Jorda.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης