Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Μίνι lockdown σε Ρέθυμνο, παράταση σε Ηράκλειο, Χανιά - Πιέζονται οι ΜΕΘ σε Αττική και Κρήτη

Μίνι lockdown σε Ρέθυμνο, παράταση σε Ηράκλειο, Χανιά - Πιέζονται οι ΜΕΘ σε Αττική και Κρήτη
Tις τελευταίες ημέρες έχει ενταθεί η συζήτηση για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Έντονες πιέσεις έχουν αρχίσει να δέχονται οι ΜΕΘ στο σύνολο της χώρας, καθώς το γεγονός ότι η μισή Ελλάδα είναι ανεμβολίαστη σε συνδυασμό με τη χαλάρωση όσον αφορά την τήρηση των μέτρων δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Η κατάσταση προκαλεί μεγάλη ανησυχία ενόψει και του Φθινοπώρου και της επιστροφής των εκδρομέων στον κλεινόν άστυ, αλλά και του ανοίγματος των σχολείων στη συνέχεια.
Οι εκκλήσεις για εμβολιασμούς είναι συνεχείς με τους επιστήμονες να επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο απέναντι στην πανδημία.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι 13 άνθρωποι ηλικίας 18 έως 39 ετών ήταν χθες (17/8/2021) διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Πρόκειται για την ηλικιακή ομάδα των ενηλίκων με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη μέχρι στιγμής, με τα ποσοστά να κυμαίνονται από 39,4% (στους 18-24) έως 53,6% (στους 35-39).
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση βάζει σε μίνι lockdown το Ρέθυμνο (από σήμερα και για επτά ημέρες), ενώ παρατείνει τα μέτρα σε Ηράκλειο και Χανιά.

Μίνι lockdown στο Ρέθυμνο

Σε μίνι lockodown μπαίνει από σήμερα (18/8/2021) και το Ρέθυμνο.
Όπως αναφέρεται και στο σχετικό ΦΕΚ, από σήμερα Τετάρτη 18 Αυγούστου, στις 6 το πρωί, έως και την Τετάρτη 25 Αυγούστου τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα του μίνι lockdown και στο Ρέθυμνο.
Ειδικότερα,

  • Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας των πολιτών (από τη 01:00 έως τις 06:00) και
  • Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση του μίνι lockdown που ισχύει σε Ηράκλειο και Χανιά. Η παράταση ισχύει έως και τις 25 Αυγούστου οπότε θα επανεξεταστεί η κατάσταση από τους ειδικούς.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης