Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Σουηδία: Θα ξεπεράσει τις 100 χιλ. φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις έως το τέλος του 2021

Σουηδία: Θα ξεπεράσει τις 100 χιλ. φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις έως το τέλος του 2021

 Αύξηση 52% αναμένεται για το 2022

Η Σουηδία θα περάσει 100.000 φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ενώ τον Ιούλιο, η φωτοβολταϊκή αγορά ενισχύθηκε σημαντικά σε σχέση με πέρυσι, αναφέρει η σουηδική ένωση ηλιακής βιομηχανίας Svensk Solenergi. Ο αριθμός των προεγγραφών για ηλιακές εγκαταστάσεις συνεχίζει να αυξάνεται.
Κατά τους πρώτους 7 μήνες του έτους, ο αριθμός των προεγγραφών ήταν περίπου 19.000, που είναι κατά 36% υψηλότερος από τους πρώτους 7 μήνες του περασμένου έτους. Από αυτά, 2.200 έγιναν τον Ιούλιο.
Η Svensk Solenergi συνέταξε στατιστικά στοιχεία για τις προεγγραφές από τις τρεις εταιρείες ηλεκτρικού δικτύου που αντιπροσωπεύουν το 60% της αγοράς και στη συνέχεια κατέγραψε ολόκληρη την αγορά. Ο μεγαλύτερος αριθμός προεγγραφών, 3.500, πραγματοποιήθηκε τον Μάιο. Από τότε, ο αριθμός έχει μειωθεί για τους επόμενους δύο μήνες κυρίως λόγω διακοπών.

Προβλέψεις

Ο Ιούλιος ήταν ασθενέστερος μήνας ακόμη και πέρυσι και από τον Απρίλιο-Ιούνιο, λέει η Anna Werner, διευθύνουσα σύμβουλος της σουηδικής ένωσης ηλιακής βιομηχανίας Svensk Solenergi. Εάν ο αριθμός των εγκαταστάσεων ακολουθούσε μια γραμμική τάση φέτος, όπως πέρυσι και πέρυσι, θα υπάρξουν πάνω από 100.000 εγκαταστάσεις μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένων 34.000 από φέτος.
Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των εγκαταστάσεων θα αυξηθεί κατά 52% φέτος σε σύγκριση με το 2020 (22.000). «Μέχρι στιγμής, όλες οι προβλέψεις για την ηλιακή ενέργεια ήταν πολύ χαμηλές, αλλά έτσι δείχνουν οι καμπύλες αυτή τη στιγμή», επισημαίνει η Anna Werner.

 

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης