Ενέργεια

Στα χνάρια του Bill Gates η Reliance - Επενδύει 144 εκατ. δολάρια σε αμερικανική εταιρεία αποθήκευσης ενέργειας

Στα χνάρια του Bill Gates η Reliance - Επενδύει 144 εκατ. δολάρια σε αμερικανική εταιρεία αποθήκευσης ενέργειας

Η επένδυση ακολουθεί σχέδιο πράσινης ενέργειας ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων

 

Ο ινδικός όμιλος πετρελαίου-τηλεπικοινωνιών Reliance Industries Ltd ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 144 εκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική εταιρεία αποθήκευσης ενέργειας Ambri Inc, μαζί με τον δισεκατομμυριούχο Bill Gates, την εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων Paulson & Co και άλλους.

Η επένδυση έρχεται μήνες αφότου η Reliance παρουσίασε ένα σχέδιο πράσινης ενέργειας ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην προσπάθειά της να γίνει καθαρή εταιρεία μηδενικού άνθρακα έως το 2035, για την κατασκευή τεσσάρων «εργοστασίων giga» στο Jamnagar στο δυτικό ινδικό κρατίδιο Γκουτζαράτ για την παραγωγή ηλιακών κυψελών και μονάδω μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας, κυψέλες καυσίμου και πράσινο υδρογόνο.
Η Reliance, μέσω της εξ ολοκλήρου θυγατρικής της Reliance New Energy Solar Ltd θα αποκτήσει 42,3 εκατομμύρια προνομιούχες μετοχές στην Ambri έναντι 50 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Συνομιλίες

Η RNESL και η Ambri βρίσκονται επίσης σε συνομιλίες για τη δημιουργία μιας μεγάλης μονάδας παραγωγής μπαταριών στην Ινδία, πρόσθεσε η εταιρεία. Σχεδιασμένα να διαρκούν από 4 έως 24 ώρες, τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας της Ambri «θα ξεπεράσουν το κόστος, τη διάρκεια ζωής και τα εμπόδια ασφάλειας που σχετίζονται με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται σε σταθερές εφαρμογές αποθήκευσης σε πλέγμα», ανέφερε η εταιρεία με επικεφαλής τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ασίας Mukesh Ambani Ε.
Η Ambri, σε άλλη ανακοίνωση, ανέφερε ότι θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να σχεδιάσει και να κατασκευάσει εγκαταστάσεις παραγωγής μεγάλου όγκου στις ΗΠΑ και διεθνώς που θα τροφοδοτήσουν τα συστήματα μπαταριών μακράς διάρκειας για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση από την αγορά αποθήκευσης ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα όπως πελάτες βιομηχανικής ενέργειας, και κέντρα δεδομένων. Η είσοδος της Reliance στην αγορά ΑΠΕ της Ινδίας θα την θέσει σε ανταγωνισμό με εταιρείες όπως η Adani Green Energy Ltd και η ReNew Power που υποστηρίζεται από την Goldman Sachs.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης