Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Μετ’ εμποδίων το πράσινο «άνοιγμα» του Joe Biden – Η εξάρτηση από την Κίνα

tags :
Μετ’ εμποδίων το πράσινο «άνοιγμα» του Joe Biden – Η εξάρτηση από την Κίνα

 Τα τελωνεία των ΗΠΑ άρχισαν να κρατούν τα εισερχόμενα εξαρτήματα λόγω της απαγόρευσης εισαγωγών υλικών από τη βιομηχανία πυριτίου Hoshine τα οποία όμως είναι βασικά στοιχεία για την κατασκευή των πάνελ

 

Η φιλοδοξία του Προέδρου Joe Biden να καταστήσει τον τομέα της ενέργειας των ΗΠΑ απαλλαγμένο από άνθρακα έως το 2035 έγινε μια δύσκολη πραγματικότητα αυτήν την εβδομάδα, καθώς έγινε ολοένα και πιο σαφές ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μάλλον ασταθείς χωρίς την Κίνα.

Αυτό έγινε ιδιαίτερα έντονο στην ηλιακή βιομηχανία καθώς τα τελωνεία των ΗΠΑ άρχισαν να κρατούν τα εισερχόμενα εξαρτήματα ως μέρος της απαγόρευσης εξοπλισμού που περιέχει υλικά από τη βιομηχανία πυριτίου Hoshine.
Αυτή η απαγόρευση επιβλήθηκε τον Ιούνιο στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης Biden να τιμωρήσει την Κίνα για φερόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Σιντζιάνγκ.

Το πρόβλημα είναι ότι η Hoshine είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός μεταλλουργικού πυριτίου στον κόσμο, το οποίο εξευγενίζεται σε πολυπυρίτιο, βασικό υλικό στους ηλιακούς συλλέκτες.
Το μεταλλουργικό πυρίτιο χρειάζεται τόσα πολλά βήματα για να αφαιρεθεί από τα ολοκληρωμένα πάνελ που είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί τι υπάρχει ή δεν υπάρχει σε οποιοδήποτε εξάρτημα.
Αυτό προκαλεί πονοκέφαλο για τους εισαγωγείς και απειλεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις τιμές των ηλιακών συλλεκτών στις ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης