Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΡΑΕ: Πρώτη Αναθεώρηση του Κανονισμού Μετρήσεων Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου

ΡΑΕ: Πρώτη Αναθεώρηση του Κανονισμού Μετρήσεων Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου
Aκολουθεί αναλυτικά η απόφαση της ΡΑΕ

Την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού Μετρήσεων Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου και την κωδικοποίησή του, σύμφωνα με το «Προσάρτημα» της παρούσας απόφασης, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα αυτής, αποφάσισε η ΡΑΕ, κάνοντας τη σχετική ανάρτηση στη Διαύγεια.

Στην εν λόγω απόφαση συμπεριλαμβάνονται αναλυτικά όλα τα άρθρα που ορίζουν τον κανονισμό των μετρήσεων.

Μεταξύ των όσων αναφέρονται, ο Διαχειριστής είναι υπεύθυνος για:

α. Τον προσδιορισμό της ποσότητας Φυσικού Αερίου που παραδίδει σε Χρήστη Διανομής σε Σημείο Παράδοσης Δικτύου Διανομής βάσει Μετρήσεων.

β. Την προμήθεια, εγκατάσταση, συντήρηση, καλή λειτουργία του Εξοπλισμού Μέτρησης που εγκαθιστά στο Δίκτυο Διανομής καθ’ όλη τη διάρκεια χρήσης του σύμφωνα με τις προδιαγραφές που αναφέρονται στους Πίνακες του Παραρτήματος του παρόντος Κανονισμού.

γ. Τη διακρίβωση, επισκευή ή ρύθμιση, βαθμονόμηση και αντικατάσταση κάθε οργάνου ή άλλου στοιχείου του Εξοπλισμού Μέτρησης, το οποίο υπέστη βλάβη ή καταστράφηκε.

δ. Την συλλογή των σχετικών μετρήσεων, λαμβανομένων υπόψη των διατάξεων του Κανονισμού (ΕΕ) 312/2014 (ΕΕΕΕ L 91/15).

ε. Την τήρηση Αρχείου Μετρήσεων και τη διασφάλιση πρόσβασης σε αυτό όσων έχουν έννομο συμφέρον ατελώς.

στ. Την εφαρμογή διαδικασίας ελέγχου Μετρήσεων.

2. Για τους σκοπούς της αμεροληψίας, της διατήρησης εμπιστευτικών δεδομένων και της αποφυγής εισαγωγής στρεβλώσεων στην αγορά και τον ανταγωνισμό, ο Διαχειριστής οφείλει να διασφαλίζει ότι η παροχή των υπηρεσιών μέτρησης διενεργείται είτε από τον ίδιο είτε από άλλα πρόσωπα που δεν δραστηριοποιούνται στην αγορά της προμήθειας ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου ούτε και συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με πρόσωπο που δραστηριοποιείται στις ανωτέρω αγορές.

Επίσης, ο Διαχειριστής οφείλει να τηρεί την εμπιστευτικότητα των εμπορικά ευαίσθητων πληροφοριών που λαμβάνει κατά την τήρηση των υποχρεώσεών του. Η εν λόγω υποχρέωση καταλαμβάνει και το προσωπικό του Διαχειριστή καθώς και το προσωπικό των συνεργατών του Διαχειριστή.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά όλη την απόφαση
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης