Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Ανάσα» για τις τιμές πετρελαίου - Στα 68 δολ. κινείται το Brent (+5%), στα 65,4(+5,2%) το αργό

«Ανάσα» για τις τιμές πετρελαίου - Στα 68 δολ. κινείται το Brent (+5%), στα 65,4(+5,2%) το αργό
Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς

Ανάκαμψη παρουσιάζουν οι τιμές του πετρελαίου, έπειτα από τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες εννέα και πλέον μηνών που είχαν καταγράψει την περασμένη εβδομάδα, με την αγορά να προετοιμάζεται για μία μείωση της ζήτησης καυσίμων λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, το brent ενισχύθηκε 5% στα 67,97 δολ/βαρέλι και το αργό (crude) σημειώνει άνοδο 5% στα 65,3 δολ/βαρέλι.

O επικεφαλής αναλυτής της Fujitomi Securities, Kazuhiko Saito δήλωσε στο Reuters ότι: «Οι τιμές του πετρελαίου πήραν μια ανάσα σήμερα μετά τις απότομες πτώσεις τους την προηγούμενη εβδομάδα. Αναμένουμε να δούμε περισσότερες προσαρμογές αυτήν την εβδομάδα, αλλά το κλίμα της αγοράς πιθανότατα θα παραμείνει άβολο με τις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με τη βραδύτερη ζήτηση καυσίμων παγκοσμίως».

Στον «χορό» της Δέλτα

Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με τη Νότια Κορέα και το Βιετνάμ να ενισχύουν τα περιοριστικά μέτρα. Η Ιαπωνία τριπλασίασε τα τεστ COVID-19, αλλάζοντας τη στρατηγική της αφού καθημερινά νέες μολύνσεις έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Τέλος, δεν σημειώθηκαν πολλά κρούσματα στην Κίνα, η οποία θεωρείται και είναι ο κορυφαίος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο. Ωστόσο, η πολιτική «μηδενικής ανοχής» της χώρας για τον κορωνοϊό, που σημαίνει αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της τελευταίας εξάπλωσης στην χώρα, σήμαινε διαταραχές στη ναυτιλία και τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού καθώς τα λιμάνια διατάχθηκαν να κλείσουν.


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης