Τελευταία Νέα

Διασπάται η RWE Renewables - Tην ερχόμενη εβδομάδα οι επαφές με την ΔΕΗΑΝ, που εξετάζει τα Υπεράκτια

Διασπάται η RWE Renewables - Tην ερχόμενη εβδομάδα οι επαφές με την ΔΕΗΑΝ, που εξετάζει τα Υπεράκτια
Σημαντικές εξελίξεις που αφορούν το επόμενο βήμα της ΔΕΗ στις ΑΠΕ
Την ερχόμενη Τρίτη 31 Αυγούστου το επιτελείο της ΔΕΗ θα έχει επαφές με την RWE Renewables για την κοινή εταιρία που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και της RWE Ανανεώσιμες. Το ζήτημα αποκτά ξεχωριστό εβδιαφέρον καθώς στην RWE Renewables υπήρξαν εξελίξεις, που αφορούν την παραίτηση της CEO Anja - Isabel Dotzenrath την Δευτέρα 23 Αυγούστου.

Αυτό οδηγεί σε νέα δομή της RWE Renewables
RWE Ανανεώσιμες  διασπάται σε δύο τμήματα: Αυτό που θα έχει τα onshore (επίγεια) πάρκα και αυτό που θα έχει τα offshore, τα λεγόμενα Υπεράκτια Αιολικά.
Αυτό λαμβάνει χώρα μετά την παραίτηση της CEO Anja - Isabel Dotzenrath με αποτέλεσμα η μητρική RWE να ορίσει σαν επικεφαλής:

- Για το τμήμα των επίγειων αιολικών και γενικότερα κλάδου των ΑΠΕ που ενδιαφέρει άμεσα την ΔΕΗ την Silvia Ortin Rios. Σε αυτήν συγκεντρώνονται οι αρμοδιότητες και φυσικά σε αυτήν θα δίνει λόγο η κοινή εταιρία με την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.
Όλα αυτά όμως θα ξεκαθαριστούν την επόμενη Τρίτη 31 Αυγούστου, οπότε και θα υπάρξει η συνεργασία μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής πλευράς.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να χρηισμοποιηθούν και άλλα θυγατρικά εταιρικά σχήματα της RWE για την συμφωνία με την ΔΕΗ.

- Για το offshore τμήμα COO θα είναι ο Sven Utermöhlen, που είχε και τις αντίστοιχες αρμοδιότητες υπό την  Dotzenrath. Στην ανακοινωσή της η RWE ανέφερε ότι η πρώην CEO Anja-Isabel Dotzenrath αποχώρησε με δική της πρωτοβουλία.

Το offshore τμήμα όμως δεν αφήνει αδιάφορη την ΔΕΗ που έχει στα πλάνα της την ανάπτυξή της και στα Υπεράκτια Αιολικά.
Ο τομέας αυτός ήδη έχει προκαλέσει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον και σε σχετικές ανακοινώσεις έχουν προβεί η Μυτιληναίος και η Τέρνα Ενεργειακή.

Πρόκειται για σημαντικές επενδύσεις που ήδη λαμβάνουν χώρα σε διεθνές επίπεδο και οι ελληνικές θάλασσες προσφέρουν ιδανικές ευκαιρίες για την αναπτυξή τους.
Το θεσμικό πλαίσιο αναμένεται να είναι έτοιμο τους προσεχείς μήνες και θα είναι αυτό που θα δώσει το πράσινο φως για την υλοποίηση των επενδύσεων.

Σημαντική προεργασία είχε υπάρξει και σε σχετική ημερίδα που είχε οργανώσει η ΕΛΕΤΑΕΝ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης