Επικαιρότητα

Πέμπτη 26 Αυγούστου: Αγίου Ανδριανού και Ναταλίας

Πέμπτη 26 Αυγούστου: Αγίου Ανδριανού και Ναταλίας
Εσπερινός στους Αγίους Ισιδώρους σήμερα στις 7.30 μμ ενόψει της εορτής του Αγίου Φανουρίου

Τη μνήμη των Αγίων Ανδριανού και Ναταλίας τιμά σήμερα, 26 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Ανδριανός, ο οποίος έζησε την εποχή του αυτοκράτορα Μαξιμιανού, ήταν παντρεμένος με την Ναταλία. μία μέρα λοιπόν είδε 23 χριστιανούς, να είναι έτοιμοι να μαρτυρήσουν για την πίστη τους.

Ο 28χρονος Ανδριανός (από τη Νικομήδεια), εντυπωσιάστηκε από αυτά πού άκουσε και δήλωσε στους ειδωλολάτρες ότι είναι κι’ αυτός χριστιανός. Αμέσως τον έπιασαν και τον έκλεισαν στην φυλακή. Εκεί πήγε η Ναταλία να του συμπαρασταθεί και να του πει να μην λυγίσει. Στην συνέχεια, αφού υπέμεινε πολλά και φρικτά βασανιστήρια παρέδωσε το πνεύμα του

Αξιοσημείωτο είναι, ότι όταν οι ειδωλολάτρες επιχείρησαν να του κάψουν το σώμα, ξέσπασε μία δυνατή νεροποντή η οποία έσβησε τη φωτιά. Το σώμα του ενταφιάστηκε από την γυναίκα του την Ναταλία, η οποία μετά από λίγο καιρό θάφτηκε δίπλα του, αφού μαρτύρησε και αυτή για τον Χριστό.

Εορτολόγιο: Αδριανός, Αδριανή, Αδριάνα, Αντριάνα, Ανδριάννα, Ανδριαννή, Ανδριάνα Ναταλία, Ναταλίνα, Ναταλή, Νάταλι.


Οικουμενικός Πατριάρχης: Η Αρχιεπισκοπή θα ενημερώσει σύντομα για το πρόγραμμα των Εκδηλώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενημερώνουμε τους Ευλαβεστάτους Ιερείς, τους Αξιοτίμους Προέδρους των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, Βοηθητικών Αδελφοτήτων και Σχολικών Εφοριών και το φιλόχριστο Ποίμνιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ότι το έτος 2022 συμπληρώνονται 100 έτη από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας. Τις εορταστικές εκδηλώσεις της κορυφαίας αυτής επετείου θα τιμήσει διά της υψηλής Αυτού παρουσίας, η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος θα επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο επί τούτου τον Οκτώβριο του έτους 2022.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή θα ενημερώσει αναλυτικά εν ευθέτω χρόνω σχετικά με το πρόγραμμα των Επετειακών Εκδηλώσεων ώστε όλες οι Κοινότητες να συμμετάσχουν στους εορτασμούς αυτής της κορυφαίας Επετείου.

Πηγή: Βήμα Ορθοδοξίας




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης