Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι θέσεις του Νομπελίστα Akira Yoshino για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης - Ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας

Οι θέσεις του Νομπελίστα Akira Yoshino για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης - Ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας
Ο Akira Yoshino, θεωρεί ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου προβάλλουν ως ένας ισότιμος αντίπαλος των ορυκτών καυσίμων

Όταν μια προσωπικότητα, όπως ο Akira Yoshino, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ για τα αποτελέσματα της έρευνας του πάνω στις μπαταρίες ιόντων λιθίου το 2019, αναφέρεται στο μέλλον της ηλεκτροκίνησης, οφείλεις αν μη τι άλλο να ακούσεις με προσοχή, όλα όσα έχει να πει.

O Ιάπωνας χημικός παραχώρησε πρόσφατα μια συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και αποκάλυψε ουκ ολίγα πράγματα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον.Ο Akira Yoshino, θεωρεί ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου προβάλλουν ως ένας ισότιμος αντίπαλος των ορυκτών καυσίμων σε ότι αφορά πάντα τον κλάδο των μεταφορών.

Έχοντας εργαστεί για σχεδόν 50 χρόνια σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες χημικών στον κόσμο, την Kasei, προβλέπει ότι η στροφή αυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση έχει προκαλέσει ήδη αναστάτωση στο ευρύτερο χώρο της βιομηχανίας. Τόσο στο κομμάτι των μεταφορών όσο και της τεχνολογίας, με κοινό παρονομαστή αυτής της αναστάτωσης, τις μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης