Τελευταία Νέα
Ενέργεια

PetroChina: Ρεκόρ κερδών 8,17 δισ δολ στο εξάμηνο - Ενίσχυση πράσινου μετασχηματισμού και ESG

PetroChina: Ρεκόρ κερδών 8,17 δισ δολ στο εξάμηνο - Ενίσχυση πράσινου μετασχηματισμού και ESG
Στο επίκεντρο της εταιρείας η ανάκαμψη της ζήτησης και η άνοδος των διεθνών τιμών του πετρελαίου

Κερδοφορία σημείωσαν όλα τα τμήματα της Petrochina το α’ εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία επικεντρώθηκε στη βελτιστοποίηση της παραγωγής και της λειτουργίας, έχοντας ως βάση την ταχεία οικονομική ανάκαμψη στην Κίνα, την ανάκαμψη της ζήτησης και την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου.
O όμιλος είχε τα καλύτερα αποτελέσματα στην τελευταία 7ετία.

Συγκεκριμένα, η PetroChina πέτυχε έσοδα ύψους 1,196,58 δισεκατομμυρίων γουάν, δηλαδή184,6 δισ δολ το πρώτο εξάμηνο του 2021, ενώ τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους της Εταιρείας ανήλθαν σε 53,04 δισεκατομμύρια, δηλαδή 8,17 δισ δολ. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 24,62 δισεκατομμύρια και οι ταμειακές ροές ήταν ισχυρές.

Παράλληλα ο όμιλος στοχεύει σε στροφή στην πράσινη ενέργεια ώστε μέχρι το 2035 να καταλαμβάνει το 1/3 των επενδύσεών του με το υπόλοιπο να μοιράζεται μεταξύ πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι επενδύσεις που λαμβάνουν χώρα έχουν στόχο να αντικαταστήσουν την χρήση 3,45 εκατ τόνων άνθρακα σε ετήσια βάση.

Η εγχώρια ισοδύναμη παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου ήταν 735 εκατομμύρια βαρέλια, αυξημένη κατά 3,5% σε ετήσια βάση. Η εμπορεύσιμη παραγωγή φυσικού αερίου ήταν 2,16 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, αυξημένη κατά 6,7% σε ετήσια βάση. Όλα τα τμήματα πέτυχαν κέρδη. Η ανάπτυξη της επιχείρησης νέας ενέργειας και νέων υλικών επιταχύνθηκε. Ο πράσινος μετασχηματισμός και οι χαμηλές εκπομπές άνθρακα σημείωσαν θετική πρόοδο, ενισχύοντας περαιτέρω την αξία της εταιρείας.

Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων

Το πρώτο εξάμηνο του έτους, ο τομέας διύλισης και χημικών της εταιρείας επανέλαβε στον προσανατολισμό προς την αγορά, τη βελτιστοποιημένη κατανομή των πόρων, την προσαρμοσμένη δομή των προϊόντων διύλισης και συνέχισε να προωθεί τη "μείωση της διύλισης και την αύξηση των χημικών ουσιών.

Ο όγκος των πωλήσεων φυσικού αερίου και η κερδοφορία ενισχύθηκαν. Η εταιρεία ενίσχυσε τη στρατηγική συνεργασία με μεγάλες και μεσαίες αστικές εταιρείες παραγωγής φυσικού αερίου και ενέργειας. Ο εγχώριος όγκος πωλήσεων φυσικού αερίου έφτασε τα 96,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, αυξημένος κατά 17,6% σε ετήσια βάση.

Το κόστος επεξεργασίας μετρητών μονάδας διύλισης και το κόστος εμπορίας πετρελαίου ήταν υπό αποτελεσματικό έλεγχο. Η Εταιρεία τηρούσε αρχές προσανατολισμένες στην κερδοφορία για την υλοποίηση ακριβών επενδύσεων, τον αυστηρό έλεγχο του capex, βελτιστοποιώντας περαιτέρω τη δομή της επένδυσης.

Τέλος, βελτίωσε την οργανωτική δομή και δημιουργία συστήματος και επιτάχυνε τον πράσινο μετασχηματισμό και χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Ενίσχυσε περαιτέρω τη διαχείριση και τον έλεγχο των πρωτοβουλιών ESG αυξάνοντας την αξία της εταιρείας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης