Διεθνή

Δώδεκα Αμερικανοί πεζοναύτες νεκροί και 15 τραυματίες με 2 απόπειρες αυτοκτονίας

Δώδεκα Αμερικανοί πεζοναύτες νεκροί και 15 τραυματίες με 2 απόπειρες αυτοκτονίας
Οι επιθέσεις θα συνεχιστούν - Χίλιοι Αμερικάνοι μένει να απεγκλωβιστούν - Πεζονάυτες: Οι ΗΠΑ θα τα καταφέρουν ακόμα και με τέτοιες συνθήκες

Πέραν των ανθρωπίνων ζωών πολιτών που έχουν χαθεί σήμερα στο Αφγανιστάν που προς ώρας ανέρχονται στους 60, οι Αμερικανοί Πεζοναύτες ανακοίνωσαν την απώλεια 12 ανδρών και τον τραυματισμό 15 από το χτύπημα του ISIS. Το πολιτικό κόστος ανεβαίνει για τον πρόεδρο Biden καθώς η επίθεση Ισλαμιστών αυτοκτονίας οδήγησε σε απώλειες Αμερικανών στρατιωτών, ενώ 1000 τουλάχιστον Αμερικανοί πολίτες μένει να απεγκλωβιστούν.

Σύμφωνα με το Bankingnews.gr λίγες ώρες αφού η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ κάλεσε με επείγουσα ειδοποίηση τους πολίτες των ΗΠΑ να μην πηγαίνουν στο διεθνές αεροδρόμιο Hamid Karzai της αφγανικής πρωτεύουσας

Στιγμές χάους εκτυλίσσονται στο Αφγανιστάν, με τις λέξεις να αδυνατούν να περιγράψουν τις συμβαίνει, καθώς μάλιστα νεότερες αναφορές κάνουν λόγο και για άλλες δύο εκρήξεις λίγες ώρες μετά τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, που είχαν ως συνέπεια να υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες.
Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT ανέφεραν ότι οι εκρήξείς ήταν ιδιαίτερης ισχύος.
Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα μέχρι στιγμής, ανέφερε ένας ανταποκριτής του Sputnik που βρίσκεται κοντά στο σημείο.

Οι έκρηξεις έγιναν από παγιδευμένα οχήματα στην περιοχή Πούλι Σουχτάμπ της Καμπούλ, σύμφωνα με δημοσιογράφους.
Πρόκειται για όχημα των Ταλιμπάν που έπεσε σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με τη Russia Today.
Κατά τ’ άλλα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 150 τραυματίστηκαν από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα το απόγευμα κοντά στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας.

Επίσης, σύμφωνα με το Associated Press, οι 11 από τους νεκρούς είναι πεζοναύτες και ο ένας ανήκει στο στρατιωτικό υγειονομικό προσωπικό.
Νωρίτερα βομβιστής αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους προκάλεσε το χάος έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, υποστηρίζει το Politico.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου επιβεβαίωσε ότι δεύτερη έκρηξη, κοντά στο ξενοδοχείο Μπάρον, που βρίσκεται απέναντι από το αεροδρόμιο.
Tο Reuters μετέδωσε ότι Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι μεταξύ των νεκρών είναι και 4 Αμερικανοί πεζοναύτες.
Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/583731/makeleio-sto-afganistan-triti-ekriksi-ekso-apo-to-aerodromio-tis-kampoyl-kseperasan-tous-60-oi-nekroi

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης