Ενέργεια

Reuters: Αμετάβλητη η πολιτική παραγωγής πετρελαίου και τον Σεπτέμβριο

Reuters: Αμετάβλητη η πολιτική παραγωγής πετρελαίου και τον Σεπτέμβριο
Τα μέλη του OPEC+ θα συνεδριάσουν για να συζητήσουν την προηγούμενη συμφωνία για αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως για τους επόμενους μήνες

Aμετάβλητη θα διατηρήσει την πολιτική παραγωγής πετρελαίου ο OPEC+ σύμφωνα με πληροφορίες που αναμεταδίδει το Reuters, κατόπιν επαφής με τρεις πηγές, όταν θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση σε δύο 24ωρα (1/9) από σήμερα του Οργανισμού.

Τα μέλη του OPEC+ θα συνεδριάσουν για να συζητήσουν την προηγούμενη συμφωνία για αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως για τους επόμενους μήνες.

Η απόφαση Biden

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου απηύθυνε κάλεσμα στον OPEC+ να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου για να αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες τιμές βενζίνης που θεωρεί απειλή για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Από την άλλη πλευρά, οι πηγές του OPEC+ δήλωσαν ότι η πρόσφατη αύξηση των τιμών του πετρελαίου είναι προσωρινή, κυρίως λόγω της διακοπής της προσφοράς στο Μεξικό και της σφοδρής καταιγίδας που έπληξε τις ακτές των ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο.

Τέλος, ο υπουργός πετρελαίου του Κουβέιτ Mohammad al-Fares δήλωσε χθες (29/8) στο Reuters ότι αυτή την εβδομάδα ο OPEC+ θα συζητήσει αν θα συνεχίσει με την προγραμματισμένη του αύξηση ή αν θα το επανεξετάσει και θα "παγώσει" την άνοδο, προσθέτοντας ότι οι οικονομίες των χωρών της Ανατολικής Ασίας και της Κίνας εξακολουθούν να επηρεάζονται από την πανδημία και συνιστάται επιφυλακτικότητα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης