Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μπορεί ο τυφώνας IDA να ξεναφέρει στα υψηλά έτους τις τιμές του πετρελαίου;

Μπορεί ο τυφώνας IDA να ξεναφέρει στα υψηλά έτους τις τιμές του πετρελαίου;
Ο πρόεδρος Biden έχει κηρύξει συναγερμό και επιστράτευση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών
Σχετικά Άρθρα
Το πετρέλαιο έχει επανέλθει στο προσκήνιο καθώς ο Τυφώνας IDA είναι σε εξέλιξη με αποτέλεσμα να αδρανοποιείται μέρος της αμερικανικής παραγωγής.
Στην Λουϊζιάνα, όπου ο τυφώνας έχει χτυπήσει, 1 εκατ. πολίτες είναι χωρίς ρεύμα, υπάρχουν νεκροί και έχουν χτυπηθεί νοσοκομεία που ειναι γεμάτα από 2.450 ασθενείς με COVID.
Οι τιμές σήμερα παρουσιάζουν στενή διακύμανση με το brent να έχει κινηθεί στα 71,02 δολ/βαρέλι -72,77 δολ/βαρέλι και να γράφει υψηλό ημέρας στις 17.40.
Τα 72,64 δολ είναι μια σημαντική αντίσταση που πρέπει να διασπάσει για να κινηθεί ανοδικά, καθώς χαμηλότερα κρατησε τον ΚΜΟ των 200 ημερών στα 63,81 δολ.
Παράλληλα το crude έχει κάνει υψηλό 3 εβδομάδων ανοίγοντας στα 69,61 δολ/βαρέλι και διαπραγματεύεται στα 68,94 δολ/βαρέλι.

To offshore τέρμιναλ LOOP, 29 χιλιόμετρα από τις ακτές της Λουϊζιάνα είναι το μεγαλύτερο στο είδος του στις ΗΠΑ και το μοναδικό σε βαθιά νερά που μπορεί να ξεφορτώνει supertankters.
Διακρατά το 10-15% της εγχώριας παραγωγής, το 10-15% των εισαγωγών των ΗΠΑ και συνδέεται με το 50% των διυλιστηρίων.
Παράλληλα εξυπηρετεί το 90% της παραγωγής πετρελαίου στο Κόλπο του Μέξικο, που αντιστοιχεί σε 1,74 εκατ βαρέλια την ημέρα.
Ο κόλπος τροφοδοτεί το 17% των προμηθειών των ΗΠΑ. Το 45% της δυναμικότητας των διυλιστηρίων συνδέεται με το terminal.
Θα χρειαστούν 4-6 εδβομάδες για να εξομαλυνθεί η τροφοδοσία, καθώς το τέρμιναλ έκλεισε λόγω του τυφώνα IDA σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς.

Η τεχνική εικόνα του πετρελαίου σύμφωνα με την Credit Suisse

H ανάλυση μας λέει, γιατί μπορεί η διάσπαση του επιπέδου των 72,64 δολ μπορεί να οδηγήσει το πετρέλαιο brent στα υψηλά έτους 77,84 δολ.
Παρατηρεί κανείς ότι το RSI του, ο τεχνικός δείκτης -κλειδί ακόμα δεν έχει δυναμώσει.

665.JPG




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης