Επικαιρότητα

Αποστολάκης: Δεν αποδέχομαι το Υπουργείο λόγω μη ύπαρξης διακομματικής συναίνεσης

Αποστολάκης: Δεν αποδέχομαι το Υπουργείο λόγω μη ύπαρξης διακομματικής συναίνεσης
Αιφνίδια πολιτική τροπή μετά την άρνηση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ να μπει στην κυβέρνηση

Σε αρνητική έκπληξη εξελίσσεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης  καθώς o Ευάγγελος Αποστολάκης δεν αποδέχεται την υπουργοποίηση του και την ανάληψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.
Σε δηλώσεις του ο κ.Αποστολάκης φέρεται να είχε θέσει ως προϋπόθεση για την ανάληψη του υπουργικού θώκου, την ύπαρξη διακομματικής συναίνεσης, κάτι που όπως προκύπτει από την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει.
Πλέον με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο είναι πολιτικά έκθετο απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις που δεν έχουν προηγούμενο στην πολιτική ιστορία του τόπου.
Μάλιστα, νωρίτερα πηγές της κυβέρνησης είχαν σπεύσει «να διαφημίσουν» την υπουργοποίηση Αποστολάκη κάνοντας λόγο για μια υπερκομματική προσωπικότητα και για έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την πατρίδα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης.
Όπως είναι αναμενόμενο οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης θα είναι ιδιαίτερα έντονες, με το ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει πως «ο πολυδιαφημισμένος ανασχηματισμός του κ. Μητσοτάκη εξελίσσεται τελικά σε παγκοσμίων διαστάσεων ιστορικό φιάσκο» και ότι ο πρωθυπουργός επιχείρησε να παγιδεύσει τον κ.Αποστολάκη.

Αποστολάκης: Δεν αποδέχομαι

Αναφερόμενος στην υπουργοποίηση του ο κ.Αποστολάκης είπε ότι θα την αποδεχόταν υπό την προϋπόθεση ότι θα υπήρχε διακομματική συναίνεση.
«Αυτό έγινε με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια δικακομματική συναίνεση.
Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης.
Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο.
Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη στην συζήτηση μεταξύ τους.
Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη.
Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα.
Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη» υποστήριξε σε δηλώσεις του στο Εidiseis.gr ο κ.Αποστολάκης.
Είχε προηγηθεί σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε ανοιχτά λόγο για αποστασία ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε και σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία του κ.Τσίπρα με τον κ.Αποστολάκη, ο οποίος και ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν αποδέχεται τη θέση του υπουργού από τη στιγμή που δεν υπάρχει διακομματική συναίνεση.

ΣΥΡΙΖΑ: Παγκοσμίων διαστάσεων ιστορικό φιάσκο ο ανασχηματισμός Μητσοτάκη

Κατόπιν της άρνησης του κ.Αποστολάκη να αποδεχθεί την πρόταση Μητσοτάκη για υπουργκοποίηση, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για παγκοσμίων διαστάσεων ιστορικό φιάσκο.
«Ο πολυδιαφημισμένος ανασχηματισμός του κ. Μητσοτάκη εξελίσσεται τελικά σε παγκοσμίων διαστάσεων ιστορικό φιάσκο»..
Τελικά έμεινε με τους ακροδεξιούς που υπουργοποίησε και τις απαράγραπτες ευθύνες του για την αποτυχία του «επιτελικού κράτους».
Όπως προκύπτει, από τη δήλωση του κ. Αποστολάκη, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να τον παγιδεύσει, ανακοινώνοντας την υπουργοποίησή του χωρίς τη συναίνεσή του.
Μάλλον θα συνειδητοποίησε ότι δεν ενστερνίζονται όλοι την οικογενειακή του παράδοση.
Υπάρχουν στο δημόσιο βίο και άνθρωποι έντιμοι, που θεωρούν την αξιοπρέπεια σημαντικότερη από τα αξιώματα» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Βankingnews.gr

www.worldenergynews.gr









Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης