Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε τροχιά ανάκαμψης η πετρελαϊκή ζήτηση της Κίνας - «Κλειδί» η σταδιακή άρση των lockdowns

Σε τροχιά ανάκαμψης η πετρελαϊκή ζήτηση της Κίνας - «Κλειδί» η σταδιακή άρση των lockdowns
Αισιόδοξα τα τελευταία μηνύματα από την αγορά

Αρχίζει να ανακάμπτει η πετρελαϊκή ζήτηση της Κίνας μετά από σχεδόν στατικούς πέντε μήνες που προκλήθηκαν από έλλειψη ποσοστώσεων εισαγωγής, μειώσεις υψηλών αποθεμάτων και lockdowns  με αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, αναμεταδίδει το Reuters.

Mάλιστα, οι traders και οι αναλυτές λένε ότι οι Κινέζοι εισαγωγείς αυξάνουν τώρα το ρυθμό των αγορών και πληρώνουν υψηλότερα ασφάλιστρα για να εξασφαλίσουν τις προμήθειες από τον Νοέμβριο και μετά καθώς οι περιορισμοί χαλαρώνουν. Η διαρκής ανάκαμψη της ζήτησης από την Κίνα μπορεί να συσφίξει τις προμήθειες και να στηρίξει τις παγκόσμιες τιμές πετρελαίου.

Τα δεδομένα

Η ζήτηση πετρελαίου στον Νο 2  παγκόσμιο καταναλωτή φαίνεται να βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης καθώς το Πεκίνο έχει άρει αρκετούς από τους περιορισμούς που τέθηκαν σε ισχύ, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Oι traders ελπίζουν ότι το Πεκίνο σύντομα θα ολοκληρώσει μια έρευνα για τη μεταπώληση ποσοστώσεων εισαγωγής και φοροδιαφυγής από εισαγωγείς που έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα στην αγορά. Μια τέταρτη παρτίδα ποσοστώσεων αναμένεται επίσης να εκδοθεί τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, η οποία θα μπορούσε να αναζωογονήσει τη ζήτηση από ανεξάρτητα διυλιστήρια.

Οι εισαγωγές στην επαρχία Shandong της ανατολικής Κίνας, όπου βρίσκονται τα περισσότερα ανεξάρτητα διυλιστήρια, μειώθηκαν κάτω από τα 3 εκατομμύρια βαρέλια τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σε σύγκριση με περίπου 3,55 εκατομμύρια βαρέλια κατά μέσο όρο το πρώτο εξάμηνο του 2021, δήλωσε η Emma Li της εταιρείας ανάλυσης Vortexa.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης