Υποβολή προσφοράς από την Iberdrola για νέο υπεράκτιο αιολικό σε διαγωνισμό της Γερμανίας

Υποβολή προσφοράς από την Iberdrola για νέο υπεράκτιο αιολικό σε διαγωνισμό της Γερμανίας
Στο γερμανικό τμήμα της Βαλτικής Θάλασσας, η Iberdrola διαθέτει το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Wikinger 350 MW

Προσφορά για την κατασκευή ενός νέου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στη Βαλτική Θάλασσα θα υποβάλλει η Iberdrola, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που έχει ξεκινήσει η Γερμανία για offshore αιολικά έργα.

Μάλιστα, η ισπανική εταιρεία-developer υπεράκτιων αιολικών πάρκων αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως θα υποβάλει την προσφορά της για το Windanker project την σήμερα (1/9) στα πλαίσια των σχεδίων της για να επεκτείνει την παρουσία της στη Βαλτική Θάλασσα, ξεπερνώντας το 1 GW μέχρι το 2026.

Σημειώνεται ότι στο γερμανικό τμήμα της Βαλτικής Θάλασσας, η Iberdrola διαθέτει το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Wikinger 350 MW, σε λειτουργία από το 2017, και το 476 MW Baltic Eagle που είναι υπό κατασκευή.

Ιστορία ετών

Αξίζει να αναφερθεί ότι το project Windanker δεν είναι καινούργιο, αφού η Iberdrola είχε υποβάλει αίτηση στη δημοπρασία της Γερμανίας το 2018, αλλά το έργο δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο του διαγωνισμού. Σε αυτόν τον διαγωνισμό, με τη μέγιστη τιμή υποβολής προσφορών να περιορίζεται στα 7,3 ευρώ/MWh, η Iberdrola και άλλοι προγραμματιστές με τα ίδια δικαιώματα μπορούν να συμμετάσχουν βάσει της χαμηλότερης προσφοράς οποιουδήποτε άλλου πλειοδότη και να αποκτήσουν το δικαίωμα κατασκευής και λειτουργίας των έργων τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης