Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Διευρύνεται το αποτύπωμα της TotalEnergies στην ηλεκτροκίνηση - Γιατί δείχνει να μην έχει «αντίπαλο»

Διευρύνεται το αποτύπωμα της TotalEnergies στην ηλεκτροκίνηση - Γιατί δείχνει να μην έχει «αντίπαλο»
Η TotalEnergies διαθέτει ήδη δίκτυα σημείων φόρτισης σε ορισμένες άλλες πόλεις της Ευρώπης

Η TotalEnergies ανακοίνωσε ότι έχει λάβει σύμβαση από την πόλη της Αμβέρσας στο Βέλγιο για την επέκταση και περαιτέρω ανάπτυξη του δημόσιου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Κατόπιν αυτού, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει την εξειδίκευσή της για να επεκτείνει το υπάρχον δίκτυο της πόλης της Αμβέρσας, εγκαθιστώντας νέα σημεία φόρτισης EV έως το 2024, συμπεριλαμβανομένης της χρέωσης υψηλής ισχύος.

Η συμφωνία παρατείνεται έως το 2038 και στην TotalEnergies θα ανατεθεί η κατασκευή υποδομών για τυπικά σημεία φόρτισης (22 kW) και σημεία φόρτισης υψηλής ισχύος.

Το ιδιαίτερο και φιλόδοξο project

Η εταιρεία σχεδιάζει να προμηθεύσει την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται σε αυτά τα σημεία φόρτισης από υπεράκτια αιολικά πάρκα, επιτρέποντας στους χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων της Αμβέρσας να επωφεληθούν από 100% ανανεώσιμη χρέωση ηλεκτρικής ενέργειας για τα οχήματά τους.

Η TotalEnergies διαθέτει ήδη δίκτυα σημείων φόρτισης σε ορισμένες άλλες πόλεις της Ευρώπης και αυτή η σύμβαση στο Βέλγιο θα διευρύνει περαιτέρω το αποτύπωμά της στην ηλεκτροκίνηση. Σχεδιάζει μάλιστα να εγκαταστήσει περισσότερα από 150.000 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη έως το 2025.

Τα κέρδη

Η εταιρεία διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία για την ανάπτυξη υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλο τον κόσμο. Η TotalEnergies αναπτύσσει υποδομή φόρτισης EV και στη Σιγκαπούρη. Καθώς περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο κατανοούν την ανάγκη μείωσης της ρύπανσης που σχετίζεται με τα οχήματα, η αποδοχή των ηλεκτρικών οχημάτων θα αυξηθεί με γρήγορο ρυθμό.

Η TotalEnergies αναμένεται να αποκομίσει κέρδη από την ανάπτυξη της υποδομής ηλεκτρικών οχημάτων και θα βοηθήσει στη φόρτιση ενός τεράστιου όγκου ηλεκτρικών οχημάτων.

«Κλειδί» οι υποδομές φόρτισης

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα διαδραματίσ
ουν κρίσιμο ρόλο στη μείωση των εκπομπών που σχετίζονται με τις μεταφορές σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων θα αυξηθεί περίπου 36% ετησίως από τα επίπεδα του 2019 και θα αγγίξει 245 εκατομμύρια οχήματα σε όλο τον κόσμο το 2030.

Η TΕSLA αναπτύσσει νέα και προηγμένα μοντέλα EV, αλλά η καθυστέρηση στην ανάπτυξη της υποδομής φόρτισης θα μπορούσε να επιβραδύνει την υιοθέτηση EV σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Pacific Gas and Electric, θυγατρική της PG&E Corporation PCG, ασχολείται με την ανάπτυξη σταθμών EV γρήγορης φόρτισης στην Καλιφόρνια. Η BP αναπτύσσει το δίκτυο φόρτισης EV στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κίνα. Το γεγονός ότι σημαντικοί παγκόσμιοι ενεργειακοί γίγαντες στρέφονται στην ηλεκτροκίνηση, αποδεικνύει το μέγεθος της σημασίας του εν λόγω εγχειρήματος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης