Επικαιρότητα

Το πακέτο Μητσοτάκη με φοροελαφρύνσεις στην ΔΕΘ - Τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός

Το πακέτο Μητσοτάκη με φοροελαφρύνσεις στην ΔΕΘ - Τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός
Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ και των φορολογικών συντελεστών κατά 50% περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, στα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ
Την κυβερνητική οικονομική πολιτική για την επόμενη διετία, αναμένεται να ξεδιπλώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητστοτάκης από την ΔΕΘ το προσεχές Σαββατοκύριακο 11 και 12 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει μία αποτίμηση τού τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας για το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι τη λήξη της κυβερνητικής θητείας το 2023.
Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες που μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα υπάρχει, εκτός των άλλων και ένα πλέγμα μέτρων προστασίας των ευάλωτων νοικοκυριών από τις αυξήσεις που έρχονται ή ήρθαν στον νευραλγικό τομέα της ενέργειας (ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα και φυσικό αέριο), λόγω των διεθνών ανατιμήσεων στις τιμές των πρώτων υλών.

Φορολογικές παρεμβάσεις

Σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις σε φορολογικό επίπεδο, αυτές θα αφορούν την επέκταση και για το 2022 του παγώματος της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και τους αυτοαπασχολούμενους, την διατήρηση των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες και την μείωση του συντελεστή φορολόγησης για τα εταιρικά κέρδη από το 24% στο 22%.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/politiki/articles/585464/metra-stiriksis-ton-evaloton-kai-elafrynseis-gia-tin-epomeni-dietia-tha-anakoinosei-o-k-mitsotakis-sti-deth

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης