Επικαιρότητα

O Χρήστος Στυλιανίδης πιθανός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη - Ποιός είναι

O Χρήστος Στυλιανίδης πιθανός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη - Ποιός είναι
Ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε να δημιουργήσει ευρωπαϊκή υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και έχει επιχειρησιακή εμπειρία

Ο Ελληνοκύπριος πολιτικός και πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία και την Ανθρωπιστική Βοήθεια, Χρήστος Στυλιανίδης, θεωρείται το φαβορί , για νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο Ελληνοκύπριος πολιτικός θεωρείται κατάλληλος για αυτήν τη θέση καθώς διετέλεσε από το 2014 έως το 2019 Ευρωπαίος Επίτροπος για την Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Διαχείριση Κρίσεων, έχοντας διεθνή και μεγάλη εμπειρία σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, ενώ χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην ΕΕ, καθώς ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε να δημιουργήσει ευρωπαϊκή υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και έχει επιχειρησιακή εμπειρία, καθώς έτρεξε τα προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ.
Ως εκ τούτου θεωρείται ότι θα μπορέσει να κινητοποιήσει ευρωπαϊκούς μηχανισμούς.

Νωρίτερα, ο κ. Στυλιανίδης είχε διατελέσει ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έως το 2014 και βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας εκλεγμένος με τον ΔΗΣΥ την περίοδο 2006-2013.

Ο κ. Στυλιανίδης είχε συνεργαστεί στενά με έναν Κύπριο που είχε διατελέσει υπουργός στην Ελλάδα, τον Γιάννο Κρανιδιώτη με τον οποίο ανέλαβαν κοινές πρωτοβουλίες για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η νέα δομή της Πολιτικής Προστασίας θα έχει πιθανότατα και υφυπουργό, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι απόστρατος με επιχειρησιακή εμπειρία, ενώ αναμένονται αλλαγές και στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας «κλείδωσε» ο πρώην Αρχηγός ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης