Ενέργεια

Σαρώνει στην παγκόσμια ηλεκτροκίνηση η κινεζική BYD - Οι επιδόσεις του Αυγούστου

Σαρώνει στην παγκόσμια ηλεκτροκίνηση η κινεζική BYD - Οι επιδόσεις του Αυγούστου
Η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα συνεχίζει να αυξάνεται στην Κίνα

Στις 61,409 έφτασαν οι πωλήσεις των ενεργειακών οχημάτων της BYD τον Αύγουστο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του CNBC. H κινέζικη εταιρεία που ξεκίνησε με την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, σαρώνει την ανερχόμενη αγορά της ηλεκτροκίνησης στην Κίνα, έχοντας όπως είναι γνωστό  τη στήριξη του δισεκατομμυριούχου Warren Buffett.

Ο αριθμός αυτός μοιράστηκε σχεδόν ομοιόμορφα μεταξύ των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία και των λεγόμενων υβριδικών plug-in. Σε σύγκριση με τις επιδόσεις του Ιουλίου (50.492 πωλήσεις), ο περασμένος μήνας ήταν ανοδικός.

Περί της BYD

Η BYD, η οποία υποστηρίζεται από τον Warren Buffett, είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα. Αλλά μια σειρά νεοσύστατων επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των Nio, Li Auto και XPeng, φάνηκε να το αμφισβητούν. Οι συγκεκριμένες τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες παρέδωσαν κάτω από 10.000 αυτοκίνητα η καθεμία τον Αύγουστο.


Η πρόκληση

Το τελευταίο διάστημα έχουν γνωστοπιηθεί τα βασικά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Το πρώτο αφορά τη συνεχιζόμενη εξέλιξη της πανδημίας και το δεύτερο την έλλειψη ημιαγωγών.

Η BYD δεν παρείχε κανένα σχόλιο για τους αριθμούς του Αυγούστου. Αλλά στα αποτελέσματα του εξαμήνου που κυκλοφόρησαν τον περασμένο μήνα, η εταιρεία είπε ότι «η κερδοφορία επηρεάζεται σε κάποιο βαθμό από παράγοντες που περιλαμβάνουν την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών, όπως τα βασικά προϊόντα».

Ωστόσο, η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα συνεχίζει να αυξάνεται στην Κίνα, καθώς η κυβέρνηση πιέζει την ανάπτυξη του εν λόγω τομέα. Η Κίνα αναμένεται να πουλήσει 1,7 εκατομμύρια νέα ενεργειακά οχήματα τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους, αύξηση από 600.000 αυτοκίνητα την ίδια περίοδο του 2020, σύμφωνα με έκθεση του Reuters.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης