Τελευταία Νέα
Απόψεις

Το φαινόμενο Σολτς και το εντυπωσιακό φίνις των Σοσιαλδημοκρατών

Το φαινόμενο Σολτς και το εντυπωσιακό φίνις των Σοσιαλδημοκρατών
Άρθρο του Αθ. Κωτσόπουλου στο slpress.gr

Στις 26 Σεπτεμβρίου δεν λαμβάνουν χώρα απλά οι ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία για την εκλογή του νέου Καγκελάριου. Η ημερομηνία της 26ης Σεπτεμβρίου 2021 σηματοδοτεί το τέλος της εποχής Μέρκελ. Μιας πολιτικής μονοκρατορίας της κεντροδεξιάς Καγκελαρίου, που διήρκησε 16 έτη. Στις 07.01.2021 οι δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών δίνανε 35% στο κεντροδεξιό συνασπισμό της Καγκελαρίου CDU/CSU, 21% στους Πράσινους/Grüne, 14% στους Σοσιαλιστές/SPD και 7% στους Ελεύθερους Δημοκράτες-FDP.

Όλα δείχνανε ότι ο κυβερνών κεντροδεξιός συνασπισμός των CDU/CSU θα ήταν και πάλι ο άνετος νικητής των εκλογών και θα ηγείτο, με έναν Καγκελάριο εκ νέου από τις τάξεις του, ενός κυβερνητικού συνασπισμού με τους Πρασίνους, έχοντας μιας ισχυρή κυβερνητική πλειοψηφία. Παραδοσιακά ο Καγκελάριος προέρχεται από το κόμμα που κέρδισε τις εκλογές.

Όμως, στις 02.09.2021 η τελευταία δημοσκόπηση της Infratest-Dimap του Ινστιτούτου Δημοσκοπήσεων με έδρα το Βερολίνο απεικόνισε τα εξής: 20% στο κεντροδεξιό συνασπισμό CDU/CSU, 16% στους Πράσινους/Grüne, 25% στους Σοσιαλιστές/SPD και 13% στους Ελεύθερους Δημοκράτες/FDP. Σε εννέα μήνες το o κεντροδεξιός συνασπισμός απώλεσε 15% της εκλογικής επιρροής του και το SPD ενίσχυσε κατά 11% την εκλογική επιρροή του. Μια τέτοια ανατροπή σε εννέα μήνες, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην μεταπολεμική Γερμανία.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης