Τελευταία Νέα

Levy: Μονόδρομος η στροφή της EDF σε ΑΠΕ και καθαρή ενέργεια

tags :
Levy: Μονόδρομος η στροφή της EDF σε ΑΠΕ και καθαρή ενέργεια

 Η μεταρρύθμιση κλειδί για το μέλλον της κρατικής εταιρείας

 

Μια σε βάθος μεταρρύθμιση της γαλλικής ενεργειακής εταιρείας EDF παραμένει το κλειδί για το μέλλον της κρατικής εταιρείας κοινής ωφελείας, ο εκσυγχρονισμός της οποίας καθυστέρησε από τη γαλλική κυβέρνηση, δήλωσε την Κυριακή ο διευθύνων σύμβουλος Jean-Bernard Levy.

Η EDF πρέπει να επιταχύνει την ανάπτυξή της στον πυρηνικό τομέα και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως απάντηση στην κλιματική αλλαγή και τη ζήτηση από τους πελάτες της για ενέργεια χωρίς άνθρακα, δήλωσε ο Levy στη γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα Le Journal Du Dimanche.
Η μεταρρύθμιση του EDF, που περιλάμβανε μια ευρεία αναδιάρθρωση του ομίλου και τον μηχανισμό μέσω του οποίου πωλεί πυρηνική ενέργεια, υποτίθεται ότι θα βοηθούσε την εταιρεία καθώς ανταγωνίζεται αυτούς που επενδύουν στην καθαρή ενέργεια.
Ενώ το βραχυπρόθεσμο μέλλον της EDF διασφαλίζεται χάρη στα ισχυρά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου και τις υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας κατά το δεύτερο εξάμηνο, "μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μια σε βάθος μεταρρύθμιση παραμένει ζωτικής σημασίας, διαφορετικά η EDF δεν μπορεί να παραμείνει κορυφαίος πρωταθλητής", δήλωσε ο Levy.
Παρά την υποστήριξη του Προέδρου Emmanuel Macron, ο οποίος ανέλαβε το 2017 και ανέθεσε στα αφεντικά της EDF να σχεδιάσουν το περίγραμμα μιας νέας δομής, η αναθεώρηση έχει προκαλέσει διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δέχτηκε τα πυρά των συνδικάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης