RecyclableBlades: Η Siemens Gamesa «σπάει» το καλούπι των μη ανακυκλώσιμων ανεμογεννητριών

RecyclableBlades: Η Siemens Gamesa «σπάει» το καλούπι των μη ανακυκλώσιμων ανεμογεννητριών
Η εταιρεία έχει ήδη επιτύχει συμφωνίες με τρεις σημαντικούς πελάτες της

Η Siemens Gamesa κυκλοφόρησε την πρώτη λεπίδα ανεμογεννητριών στον κόσμο που μπορεί να ανακυκλωθεί στο τέλος του κύκλου ζωής της. Οι πρώτες έξι RecyclableBlades μήκους 81 μέτρων έχουν ήδη παραχθεί στο εργοστάσιο κατασκευής λεπίδων της Siemens Gamesa στο Aalborg της Δανίας.

Η εταιρεία έχει ήδη επιτύχει συμφωνίες με τρεις σημαντικούς πελάτες της. Συνεργάζεται στενά με την RWE για να εγκαταστήσει και να πιλοτάρει τις καινοτόμες ανακυκλώσιμες λεπίδες στον υπεράκτιο αιολικό σταθμό Kaskasi στη Γερμανία για πρώτη φορά. Τα τρέχοντα σχέδια είναι το έργο να παράγει ενέργεια από το 2022 και μετά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa, Andreas Nauen, δήλωσε: «Η ώρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής έκτακτης ανάγκης είναι τώρα και πρέπει να το κάνουμε με ολιστικό τρόπο. Το RecyclableBlade είναι ένα άλλο απτό παράδειγμα για το πώς η Siemens Gamesa οδηγεί την τεχνολογική ανάπτυξη στην αιολική βιομηχανία».

Παράλληλα, η EDF Renewables στοχεύει στην ανάπτυξη πολλών σειρών RecyclableBlade σε μελλοντικό υπεράκτιο αιολικό έργο, ενώ η WPD θα εγκαταστήσει σύνολα της RecyclableBlade σε έναν από τους μελλοντικούς υπεράκτιους αιολικούς σταθμούς.

Το δύσκολο παρελθόν

Μέχρι τώρα, τα σύνθετα υλικά που χρησιμοποιούνται στις λεπίδες ανεμογεννητριών ήταν πιο δύσκολο να ανακυκλωθούν. Η Siemens Gamesa RecyclableBlade «σπάει» αυτό το καλούπι και δείχνει τον δρόμο του μέλλοντος για τον κλάδο.

Η Siemens Gamesa δεσμεύεται με την RWE να εγκαταστήσει και να παρακολουθήσει τις πρώτες ανεμογεννήτριες στον κόσμο με ανακυκλώσιμες λεπίδες στον υπεράκτιο αιολικό σταθμό Kaskasi στη Γερμανία. Ο διευθύνων σύμβουλος της RWE Renewables, στα offshore αιολικά Sven Utermohlen δήλωσε: «Είμαστε ευχαριστημένοι που το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Kaskasi είναι σε θέση να προσφέρει μια φανταστική εγκατάσταση για τη δοκιμή καινοτομιών. Η καινοτομία της Siemens Gamesa είναι ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της βιωσιμότητας των ανεμογεννητριών στο επόμενο επίπεδο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης