Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Lotus: Στα «σκαριά» εργοστάσιο ηλ. οχημάτων αξίας 900 εκατ. στερλινών

Lotus: Στα «σκαριά» εργοστάσιο ηλ. οχημάτων αξίας 900 εκατ. στερλινών

Nέο τμήμα για λογαριασμό του Group Lotus η Lotus Technology, η οποία ξεδιπλώνει την στρατηγική της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και έχει για έδρα της την Κίνα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στόχος είναι η επιτάχυνση της καινοτομίας στις μπαταρίες, τη διαχείριση ενέργειας, τους ηλεκτροκινητήρες και πολλά άλλα, καθώς η ηλεκτροκίνηση συγκαταλέγεται στις επιχειρηματικές της προτεραιότητες.

Η «ταυτότητα» του εργοστασίου

Στο πλαίσιο των ίδιων ανακοινώσεων, η Lotus αποκάλυψε ότι ένα ολοκαίνουργιο εργοστάσιο, το οποίο θα κατασκευάζει στην Wuhan της Κίνας ηλεκτρικά οχήματα που θα προορίζονται για τις παγκόσμιες αγορές, θα ανοίξει αργότερα μέσα στη φετινή χρονιά.

Το εργοστάσιο αυτό έχει έκταση κοντά στο 1 εκατ. τ.μ. και θα μπορεί να παράγει ετησίως ύστερα από επένδυση 900 εκατ. στερλινών, περί τα 150.000 οχήματα. Το νέο αυτό εργοστάσιο είναι το πρώτο στον κόσμο με «ενσωματωμένη» πίστα δοκιμών, η οποία διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα με το οποίο τα οχήματα μπορούν να μεταφερθούν χρησιμοποιώντας τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση. Έχει σχεδιαστεί δε για να φιλοξενεί οχήματα που κινούνται με ταχύτητες έως 230 χλμ./ώρα και αποτελείται από 16 στροφές.

Τι λανσάρει

Το επόμενο έτος, η Lotus θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο ενός ηλεκτρικού SUV της κατηγορίας Ε, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία Type 132. Ένα χρόνο αργότερα, το 2023, θα παρουσιαστεί ένα τετράθυρο ηλεκτρικό κουπέ, που με τη σειρά του αποκαλείται προς ώρας με την ονομασία Type 133.

To 2025 την επίσημη πρεμιέρα της θα πραγματοποιήσει η Type 134, ένα νέο ηλεκτρικό SUV της κατηγορίας D. Η παραπάνω τριάδα μοντέλων θα πλαισιωθεί το 2026 από ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό σπορ μοντέλο, την Type 135, η οποία θα αποτελέσει κοινο project ανάμεσα στην Lotus και την Alpine.

Ο Feng Qingfeng, Διευθύνων Σύμβουλος, Group Lotus, σχολίασε: «Αυτή είναι μια σημαντική μέρα στον μετασχηματισμό της επιχείρησης και της μάρκας της Lotus. Η τεχνολογία Lotus θα επιταχύνει την καινοτομία που ήταν πάντα στο επίκεντρο της επιχείρησης. Μαζί, οι ομάδες της Κίνας και του Ηνωμένου Βασιλείου θα ενδυναμώσουν το ταξίδι μας προς ένα διευρυμένο, έξυπνο και ηλεκτρικό μέλλον, επιτυγχάνοντας τις φιλοδοξίες και τους στόχους που έχουν δημιουργηθεί εδώ και 73 χρόνια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης