Τελευταία Νέα

Alstom: Το πρώτο δρομολόγιο τρένου με υδρογόνο στη Σουηδία

Alstom: Το πρώτο δρομολόγιο τρένου με υδρογόνο στη Σουηδία
«Μεγάλη ευκαιρία για τη Σουηδία τα τρένα υδρογόνου, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές CO2» αναφέρει μεταξύ άλλων στέλεχος της εταιρείας 

Eπιβεβαιώθηκε από την Alstom το πρώτο δρομολόγιο τρένου με υδρογόνο. Ο λόγος για το Coradia iLint, το οποίο έχει τρέξει για πρώτη φορά στη Σουηδία. Το τρένο έτρεχε στο Östersund, στη Σουηδία, πρόσφατα και η Alstom παρουσίασε το τρένο στους ενδιαφερόμενους και τους φορείς εκμετάλλευσης για να αναδείξει τις δυνατότητες των τρένων iLint.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της, η Alstom στοχεύει στην αντικατάσταση τρένων ντίζελ από τρένα υδρογόνου. Μάλιστα, η Alstom εκτιμά ότι ένα σημαντικό μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ευρώπη θα παραμείνει μη ηλεκτροδοτούμενο για το άμεσο μέλλον, με τα τρένα Coradia iLint να χρησιμοποιούν υπάρχουσες υποδομές χωρίς να χρειάζονται περισσότερες επενδύσεις.

«Τα τρένα Coradia iLint αντιπροσωπεύουν μια τεράστια ευκαιρία για τη Σουηδία να μειώσει τις εκπομπές CO2 και ακόμη και να απαλλαγεί από τις εκπομπές άνθρακα στις σιδηροδρομικές μεταφορές. Χάρη στις δημόσιες συγκοινωνίες που λειτουργούν με υδρογόνο, οι περιφερειακοί φορείς εκμετάλλευσης μπορούν να αποτελέσουν φάρο σύγχρονης κινητικότητας, όπως έγινε πρόσφατα σε Γερμανία,  Κάτω Χώρες και Αυστρία με την δοκιμή ή τον σχεδιασμό τρένων υδρογόνου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alstom, Rob Whyte.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης