Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Alekperov (Lukoil): Ο ΟΠΕΚ+ θέλει τις τιμές του πετρελαίου στα 65- 75 δολ.το βαρέλι

Alekperov (Lukoil): Ο ΟΠΕΚ+ θέλει τις τιμές του πετρελαίου στα 65- 75 δολ.το βαρέλι

 Οι περιορισμοί στην παραγωγή πετρελαίου θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες της αγοράς δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας

Ο επικεφαλής της υπ 'αριθμ. 2 ρωσικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου Lukoil δήλωσε ότι οι τιμές του πετρελαίου από 65 έως 75 δολάρια ήταν «άνετες» για τους καταναλωτές και ότι ο OPEC+ προσπαθεί να διατηρήσει αυτό το εύρος τιμών ρυθμίζοντας την παραγωγή.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kommersant που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, ο Vagit Alekperov είπε ότι οι περιορισμοί στην παραγωγή πετρελαίου θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες της αγοράς. "Ο κανονισμός (της παραγωγής) μπορεί να είναι διαφορετικός ανάλογα με την κατάσταση", δήλωσε ο Alekperov.
"Προς το παρόν, ο Σεπτέμβριος του 2022 θα σηματοδοτήσει ένα ορόσημο όταν οι περιορισμοί πρέπει να καταργηθούν σταδιακά. Η εταιρεία διαθέτει έως και 90.000 βαρέλια ημερησίως σε αδράνεια, τα οποία ελπίζουμε ότι θα χρειαστούν από την αγορά". Η Lukoil είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα μπορούσε να μειώσει το μερίδιό της στο πετρελαϊκό έργο West Qurna-2 του Ιράκ. Ο Alekperov είπε ότι η Lukoil παραμένει σε συνομιλίες με την ιρακινή κυβέρνηση για να παραμείνει εμπλεκόμενη στο έργο. Ο Alekperov είπε ότι ο σχηματισμός Yamama στο πετρελαιοφόρο πεδίο West Qurna 2 αποδείχθηκε δύσκολο να αξιοποιηθεί επειδή περιέχει υψηλά επίπεδα υδρόθειου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης