Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: 267μονάδες έχασε ο Dow – Νέο υψηλό για τον Nasdaq

Wall Street: 267μονάδες έχασε ο Dow – Νέο υψηλό για τον Nasdaq
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,57% στις 361,81 μονάδες.

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Τρίτη 7/9/2021 καθώς ο Dow Jones υποχώρησε εν μέσω έντονων ανησυχιών σχετικά με τον αντίκτυπο της παραλλαγής δέλτα στο οικονομικό άνοιγμα.

Ο Dow υποχώρησε 267 μονάδες ή 0,76% στις 35.101 μονάδες, μετά την πτώση κατά 2% της Boeing.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,34% στις 4.520 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,57% στις 361,81 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,07%, στις 15.374 μονάδες σημειώνοντας νέο ρεκόρ εντός της ημέρας.

Το NYSE έκλεισε τη Δευτέρα για την Ημέρα της Εργασίας.
Η Goldman Sachs υποβάθμισε τις οικονομικές της προοπτικές το Σαββατοκύριακο, επικαλούμενη την παραλλαγή του δέλτα και το ξεθωριασμένο δημοσιονομικό κίνητρο. Η Goldman βλέπει τώρα 5,7% ετήσια ανάπτυξη το 2021. Η εταιρεία μείωσε τις προοπτικές του ΑΕΠ για το τέταρτο τρίμηνο στο 5,5%, από 6,5%.
«Το εμπόδιο για την ισχυρή αύξηση της κατανάλωσης στο μέλλον φαίνεται πολύ μεγαλύτερο: η παραλλαγή Delta «ζυγίζει» ήδη την ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου και η εξασθένιση των δημοσιονομικών κινήτρων και η βραδύτερη ανάκαμψη του τομέα των υπηρεσιών θα είναι μεσοπρόθεσμα», ανέφερε η Goldman.
Η Morgan Stanley υποβάθμισε τις αμερικανικές equities σε underweight την Τρίτη. «Βλέπουμε έναν ανώμαλο Σεπτέμβριο-Οκτώβριο καθώς προχωρούν τα τελευταία στάδια μιας μετάβασης σε μέσο κύκλο», έγραψαν οι στρατηγικοί με επικεφαλής τον Andrew Sheets.
«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας«φυσιολογικός» κύκλος, πιο ζεστός και γρηγορότερος και το μοντέλο παραμένει σε «επέκταση ». Αλλά οι επόμενοι δύο μήνες ενέχουν έναν τεράστιο κίνδυνο για την ανάπτυξη, την πολιτική και τη νομοθετική ατζέντα ».
Στην διαπραγμάτευση της Παρασκευής, ο Dow και ο S&P 500 υποχώρησαν αφού η έκθεση θέσεων εργασίας τον Αύγουστο ξεπέρασε τις προσδοκίες, τονίζοντας τη συνεχιζόμενη ανησυχία για την εξάπλωση του Covid και την παραλλαγή του δέλτα. Οι μισθοδοσίες των μη αγροτικών καλλιεργειών αυξήθηκαν κατά 235.000 τον Αύγουστο, ανέφερε το υπουργείο Εργασίας, αλλά οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από τον Dow Jones περίμεναν 720.000 θέσεις εργασίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης