Περιβάλλον

Biden για κλιματική αλλαγή: Η χώρα και ο πλανήτης κινδυνεύουν

Biden για κλιματική αλλαγή: Η χώρα και ο πλανήτης κινδυνεύουν
Την περασμένη Τετάρτη καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν τις πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσεϊ

Στο πλαίσιο των καταστροφών που προκάλεσε ο τυφώνας IDA στις ΗΠΑ, ο Joe Biden τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετέβη στο Νιού Τζέρσεϊ που επλήγη ιδιαίτερα σφοδρά από τον τυφώνα και στη συνέχεια στη συνοικία Κουίνς της Νέας Υόρκης.«Πρέπει να ακούσουμε τους επιστήμονες, τους οικονομολόγους, τους ειδικούς σε θέματα εθνικής ασφάλειας. Όλοι λένε ότι βρισκόμαστε σε κόκκινο συναγερμό, ότι η χώρα και ο πλανήτης κινδυνεύουν» λόγω της κλιματικής αλλαγής, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Καταστροφικές πλημμύρες

Την περασμένη Τετάρτη καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν τις πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσεϊ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 47 άνθρωποι και να προκληθούν πολλές υλικές ζημιές. Μάλιστα, εικόνες από το μετρό της Νέας Υόρκης πλημμυρισμένο από νερά έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Το βάρος στις υποδομές

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Biden προωθεί τεράστια προγράμματα επενδύσεων για την ενίσχυση των υποδομών στις ΗΠΑ ύψους σχεδόν 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, μέρος των οποίων έχει στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το Κογκρέσο αναμένεται να τα εξετάσει το φθινόπωρο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης